Registracija Prijava preko FB
Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
21.11.2019, 11:38

Godišnje nagrade najuspešnijim preduzećima i pojedincima

č: | fb:

Tradicionalne godišnje nagrade Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga za najbolje privredne rezultate na području Valjeva, Šapca i Loznice uručene su juče na svečanoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore u Valjevu.

 

Priznanje za pojedince, koje nosi naziv "Regionalni poslovni lider", dobili su Desimir Tadić, suvlasnik i direktor valjevske trgovine "Europrom" i Ivan Stojilković, vlasnik i direktor valjevskog preduzeća "Urban tehniks".

 

Priznanje, za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektorima poljoprivrede i industrije, dobili su šabačko preduzeće "Tehnobožići" i Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" iz Ljubovije.

Sa dodele nagrada

Sa dodele nagrada (Foto: Kolubarske.rs)

Desimir Tadić je suvlasnik trgovinskog preduzeća "Europrom" Valjevo koje zapošljava oko 600 radnika i ima 40 maloprodajnih objekata kroz koje dnevno prođe oko 25.000 potrošača. Tadić je jedan od osnivača Domaćeg trgovačkog lanca – DTL. "Europrom je preduzeće koje se kontinuirano razvija već skoro 30 godina šireći maloprodajnu mrežu naročito u manjim opštinama i selima", navedeno je u obrazloženju nagrade.

 

Ivan Stojilković je vlasnik i suvlasnik preduzeć "Urban tehniks", koje proizvodi ekstrudirane plastične delove namenjene pretežno industriji kućnih aparata i jedan je od vodećih dobavljača valjevskog "Gorenja". "Preduzeće ima oko 150 zaposlenih, a dalji razvoj je usmeren ka građevinskoj i auto industriji", navedeno je u obrazloženju.

 

Porodično preduzeće "Tehnobožići" Šabac, osnovano 1990. godine, jedno je od vodećih u proizvodnji, preradi i plasmanu suve šljive u Srbiji; višegodišnji je najveći izvoznik suve šljive iz Srbije, u prošloj godini ostvareni izvoz je bio preko milion evra.

 

Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" Ljubovij je 2006. godine iz stečaja kupila kompanija "Mineko" koja se bavi trgovinom obojenim metalima i rudnim koncentratima. Rudnik je najpre saniran, maksimalno je podignut nivo ekološke zaštite reke Drine, a zatim se razvijao i danas sa 300 zaposlenih predstavlja jednog od nosilaca privrednog razvoja azbukovačkog kraja.

  

Ove godine je Regionalna privredna komora Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga prvi put dodelila i jubilarne nagrade, za  kontinuitet u poslovanju - za 40,30 i 20 godina postojanja i rada.

 

Uručeno je 16 priznanja. "Mlekara Šabac" za 40 godina poslovanja, dok su za 30 godina rada i postojanja nagrade dobili Građevinsko preduzeće "Kej" Valjevo, Vodoprivredno društvo "Sava" Šabac, "Veselinovići" Šabac, "De Heus" Šabac, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac. Nagrađeno je nekoliko javnih preduzeća iz dva upravna okruga za 30 godina, dok su za 20 godina postojanja nagrađene privatne firme "Čam prom" Mala Vranjska i "Glišić trend" Loznica.

Aktuelno

Dnevnik Diane Budisavljević (foto: )
Valjevske filmske susrete otvara Pre 13 sati 52 minuta

Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević, rediteljke Dane Budisavljević otvoriće šeste Valjevske filmske susrete. Film će biti prikazan na svečanom otvaranju u Centru za kulturu 12. decembra u 20 časova.

Bojana Perići mladi za ponos (foto: Đorđe Đoković)
Kampanja "Europrom-a" 7.12.2019

Tri decenije jubileja u znaku "30 za ponos"

Obeležavajući jubilej tri decenije postojanja "Europrom" pokreće kampanju "30 za ponos" sa ciljem da promoviše uspešne mlade ljude, sve one koji postižu odlične rezultate, osvajaju nagrade i...  · 2 komentara