Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
21.11.2019, 11:38

Godišnje nagrade najuspešnijim preduzećima i pojedincima

č: | fb:

Tradicionalne godišnje nagrade Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga za najbolje privredne rezultate na području Valjeva, Šapca i Loznice uručene su juče na svečanoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore u Valjevu.

 

Priznanje za pojedince, koje nosi naziv "Regionalni poslovni lider", dobili su Desimir Tadić, suvlasnik i direktor valjevske trgovine "Europrom" i Ivan Stojilković, vlasnik i direktor valjevskog preduzeća "Urban tehniks".

 

Priznanje, za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektorima poljoprivrede i industrije, dobili su šabačko preduzeće "Tehnobožići" i Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" iz Ljubovije.

Sa dodele nagrada

Sa dodele nagrada (Foto: Kolubarske.rs)

Desimir Tadić je suvlasnik trgovinskog preduzeća "Europrom" Valjevo koje zapošljava oko 600 radnika i ima 40 maloprodajnih objekata kroz koje dnevno prođe oko 25.000 potrošača. Tadić je jedan od osnivača Domaćeg trgovačkog lanca – DTL. "Europrom je preduzeće koje se kontinuirano razvija već skoro 30 godina šireći maloprodajnu mrežu naročito u manjim opštinama i selima", navedeno je u obrazloženju nagrade.

 

Ivan Stojilković je vlasnik i suvlasnik preduzeć "Urban tehniks", koje proizvodi ekstrudirane plastične delove namenjene pretežno industriji kućnih aparata i jedan je od vodećih dobavljača valjevskog "Gorenja". "Preduzeće ima oko 150 zaposlenih, a dalji razvoj je usmeren ka građevinskoj i auto industriji", navedeno je u obrazloženju.

 

Porodično preduzeće "Tehnobožići" Šabac, osnovano 1990. godine, jedno je od vodećih u proizvodnji, preradi i plasmanu suve šljive u Srbiji; višegodišnji je najveći izvoznik suve šljive iz Srbije, u prošloj godini ostvareni izvoz je bio preko milion evra.

 

Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" Ljubovij je 2006. godine iz stečaja kupila kompanija "Mineko" koja se bavi trgovinom obojenim metalima i rudnim koncentratima. Rudnik je najpre saniran, maksimalno je podignut nivo ekološke zaštite reke Drine, a zatim se razvijao i danas sa 300 zaposlenih predstavlja jednog od nosilaca privrednog razvoja azbukovačkog kraja.

  

Ove godine je Regionalna privredna komora Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga prvi put dodelila i jubilarne nagrade, za  kontinuitet u poslovanju - za 40,30 i 20 godina postojanja i rada.

 

Uručeno je 16 priznanja. "Mlekara Šabac" za 40 godina poslovanja, dok su za 30 godina rada i postojanja nagrade dobili Građevinsko preduzeće "Kej" Valjevo, Vodoprivredno društvo "Sava" Šabac, "Veselinovići" Šabac, "De Heus" Šabac, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac. Nagrađeno je nekoliko javnih preduzeća iz dva upravna okruga za 30 godina, dok su za 20 godina postojanja nagrađene privatne firme "Čam prom" Mala Vranjska i "Glišić trend" Loznica.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 55 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 32 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara