Simonović, Perić i Paunović  (foto: Kolubarske.rs)
Simonović, Perić i Paunović (foto: Kolubarske.rs)
11.12.2019, 13:24

"Jaffa" i "Trlić" u "Danima domaćih"

č: | fb:

I poslednji mesec u godini je u znaku kampanje vajevskog "Europroma" pod nazivom "Dani domaćih", u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača.

 

U svim maloprodajnim objekatima "Europroma" potrošači će imati priliku da po akcijskim cenama kupe proizvode kompanija "Jaffa" iz Crvenke i "Trlić" iz Uba.

 

Ova kampanja, koja ima za cilj promociju domaćih proizvoda, počela je u septembru prošle godine upravo predstvaljanjem proizvoda "Jaffa" i za 15 meseci trajanja kampanje predstavilo se 23 domaće kompanije, sa 150 proizvoda koje su potrošači mogli da kupe po nižim cenama.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Kolubarske.rs)

 

PR menadžer "Europroma" Bojana Perić je na konferenciji za novinare saopštila podatak da je u toku ove godine kampanja "Dani domaćih" svoje mesto u medijima našla oko tri hiljade puta, što je svakako doprinelo njenom uspehu.

 

- Od početka godine do danas na televizijama smo imali 2800 emitovanja, oko 100 objava na društvenim mrežama, 50 tekstova u portalima i u Napredu. Mišljenja smo da je to dalo veliki doprinos da rezultati kampanje budu tako dobri kakvi jesu. U ovoj godini imali smo 18 proizvodjača sa 120 domaćih proizvoda. Tokom cele godine imali smo 40 promocija i degustacija, a obradovali smo oko 250 građana poklon paketima. Sve ove brojke nam govore da kampanja ide u pravom smeru - rekla je Bojana Perić PR menadžer Europroma.

 

Istraživanje, koje je urađeno u toku leta u maloprodajnim objektima, pokazalo je da veliki broj potrošača ima poverenje u domaći proizvod, ali i da su zbunjeni time koji su to proizvodi domaći, koje sirovine se koriste i odakle potiču. Zbog toga je "Europrom" od novembra uveo posebne obeleživače za proizvode koji su obuhvaćeni kampanjom "Dani domaćih".

 

Perić je navela i da je svih ovih mesici trajanja kampanje povećana prodaja proizvoda "Dani domaćih", a takođe, što je veoma značajno, potrošači sve više govore o kampanji i pozitivno je komentarišu.

 

Ona je naglasila da je sve ovo jedan proces i ne mogu se preko noći menjati stavovi vezani za domeće proizvode, ali smatra da je ovom kampanjom napravljen jedan ozbiljan iskorak.

 

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare "Dani domaćih" u decembru biće u znaku proizvoda "Jaffa" iz Crvenke i "Banini" koji je od nedavno član porodice "Jaffa".

 

Bojana Perić je naglasila da obe kompanije ispunjavaju kriterijume domaće priče. Proizvodnja se odvija u Srbiji, zaposleni su ljudi iz naše zemlje, sirovine su dominantno sa našeg područja, a i vlasnička struktura u tim kompanijama je domaća.

Aleksandar Simonović

Aleksandar Simonović (Foto: Kolubarske.rs)

  

Menadžer kompanije "Jaffa" Aleksandar Simonović je rekao da su pnosni na to što su deo kampanje "Dani domaćih", kao i da raduje to što njihov partner "Europrom" podržava domaću proizvodnju .

 

- Na tržištu Srbije poslujemo 45 godina i ponosni smo na naše proizvide, a da su kvalitetni pokazuju i naši kupci koji prepoznaju brendove Jaffa keks i Mančmelou. Pre dve godine našoj grupaciji se pridružio novi član, a to je Banini – rekao je Simonović.

 

On je najavio da će u "Danima Jaffe" do kraja decembra, potrošači moći pojedine proizvode da kupe po promotivnim cenama, a to su Jafa keks i krem, a što se tiče Banini proizvoda, tu su Noblice, Rumkasato i Trik štapići.

 

U decembarskoj kampanji "Dani domaćih", "Jaffi" će se pridružiti i ZZ "Trlić" čiji će proizvodi takođe biti dostupni po nižim cenama. Ovaj proizvođač iz mesno-prerađivačkog sektora je četvrta kompanija u Srbiji po ostvarenom prometu.

Pavle Paunović

Pavle Paunović (Foto: Kolubarske.rs)

Komercijalni direktor Pavle Paunović je rekao da se "Trlić" nalazi na teritoriji Uba, kao Zemljoradnička zadruga posluje 25 godina i da se poslovanje pretežno odvija na tržištu Srbije, dok oko deset posto čini izvoz i to u Crnu Goru i Makedoniju.

 

On je naveo da su počeci ZZ "Trlić" i prodaja vezani za trgovinu "Europrom", jer su prepoznati kao potencijalno zanimljiva lokalna klanica.

 

- Tada nam je ukazana šansa i koristimo je i dan danas. Od malog lokalnog dobavljača smo prešli dug put do ozbiljne firme koja zapošljava 720 radnika, a od male zanatske proizvodnje smo došli do 20 000 kvadrata proizvodnog pogona. Pored proizvodnje i prodaje mesnih prerađevina, u ponudi je i sveže meso, a dobavljači su nam upravo sa teritorije Valjeva i Uba, i Vojvodine. Primetili smo nove trendove u potrošnji svežeg mesa pa smo ove godine značajna sredstva uložili u liniju za pakovanje. Imamo novu ambalažu za specijalitete od mesa i sveže meso što produžava njihov rok trajanja. Što se tiče suhomesnatih proizvoda, novi su nam Premijum proizvodi, i to četiri nova artikla - rekao je Paunović.

 

Potrošači će u okviru kampanje "Dani domaćih" u decembru u svim prodajnim objektima "Europroma" moći da pazare po akcijaksim cenama pojedine "Trlić" proizvode. Čajna, kulen, dimljena pečenica, čvarci, pica šunka biće jeftiniji za deset do 20 posto.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 20 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 16 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...