Simonović, Perić i Paunović  (foto: Kolubarske.rs)
Simonović, Perić i Paunović (foto: Kolubarske.rs)
11.12.2019, 13:24

"Jaffa" i "Trlić" u "Danima domaćih"

č: | fb:

I poslednji mesec u godini je u znaku kampanje vajevskog "Europroma" pod nazivom "Dani domaćih", u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača.

 

U svim maloprodajnim objekatima "Europroma" potrošači će imati priliku da po akcijskim cenama kupe proizvode kompanija "Jaffa" iz Crvenke i "Trlić" iz Uba.

 

Ova kampanja, koja ima za cilj promociju domaćih proizvoda, počela je u septembru prošle godine upravo predstvaljanjem proizvoda "Jaffa" i za 15 meseci trajanja kampanje predstavilo se 23 domaće kompanije, sa 150 proizvoda koje su potrošači mogli da kupe po nižim cenama.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Kolubarske.rs)

 

PR menadžer "Europroma" Bojana Perić je na konferenciji za novinare saopštila podatak da je u toku ove godine kampanja "Dani domaćih" svoje mesto u medijima našla oko tri hiljade puta, što je svakako doprinelo njenom uspehu.

 

- Od početka godine do danas na televizijama smo imali 2800 emitovanja, oko 100 objava na društvenim mrežama, 50 tekstova u portalima i u Napredu. Mišljenja smo da je to dalo veliki doprinos da rezultati kampanje budu tako dobri kakvi jesu. U ovoj godini imali smo 18 proizvodjača sa 120 domaćih proizvoda. Tokom cele godine imali smo 40 promocija i degustacija, a obradovali smo oko 250 građana poklon paketima. Sve ove brojke nam govore da kampanja ide u pravom smeru - rekla je Bojana Perić PR menadžer Europroma.

 

Istraživanje, koje je urađeno u toku leta u maloprodajnim objektima, pokazalo je da veliki broj potrošača ima poverenje u domaći proizvod, ali i da su zbunjeni time koji su to proizvodi domaći, koje sirovine se koriste i odakle potiču. Zbog toga je "Europrom" od novembra uveo posebne obeleživače za proizvode koji su obuhvaćeni kampanjom "Dani domaćih".

 

Perić je navela i da je svih ovih mesici trajanja kampanje povećana prodaja proizvoda "Dani domaćih", a takođe, što je veoma značajno, potrošači sve više govore o kampanji i pozitivno je komentarišu.

 

Ona je naglasila da je sve ovo jedan proces i ne mogu se preko noći menjati stavovi vezani za domeće proizvode, ali smatra da je ovom kampanjom napravljen jedan ozbiljan iskorak.

 

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare "Dani domaćih" u decembru biće u znaku proizvoda "Jaffa" iz Crvenke i "Banini" koji je od nedavno član porodice "Jaffa".

 

Bojana Perić je naglasila da obe kompanije ispunjavaju kriterijume domaće priče. Proizvodnja se odvija u Srbiji, zaposleni su ljudi iz naše zemlje, sirovine su dominantno sa našeg područja, a i vlasnička struktura u tim kompanijama je domaća.

Aleksandar Simonović

Aleksandar Simonović (Foto: Kolubarske.rs)

  

Menadžer kompanije "Jaffa" Aleksandar Simonović je rekao da su pnosni na to što su deo kampanje "Dani domaćih", kao i da raduje to što njihov partner "Europrom" podržava domaću proizvodnju .

 

- Na tržištu Srbije poslujemo 45 godina i ponosni smo na naše proizvide, a da su kvalitetni pokazuju i naši kupci koji prepoznaju brendove Jaffa keks i Mančmelou. Pre dve godine našoj grupaciji se pridružio novi član, a to je Banini – rekao je Simonović.

 

On je najavio da će u "Danima Jaffe" do kraja decembra, potrošači moći pojedine proizvode da kupe po promotivnim cenama, a to su Jafa keks i krem, a što se tiče Banini proizvoda, tu su Noblice, Rumkasato i Trik štapići.

 

U decembarskoj kampanji "Dani domaćih", "Jaffi" će se pridružiti i ZZ "Trlić" čiji će proizvodi takođe biti dostupni po nižim cenama. Ovaj proizvođač iz mesno-prerađivačkog sektora je četvrta kompanija u Srbiji po ostvarenom prometu.

Pavle Paunović

Pavle Paunović (Foto: Kolubarske.rs)

Komercijalni direktor Pavle Paunović je rekao da se "Trlić" nalazi na teritoriji Uba, kao Zemljoradnička zadruga posluje 25 godina i da se poslovanje pretežno odvija na tržištu Srbije, dok oko deset posto čini izvoz i to u Crnu Goru i Makedoniju.

 

On je naveo da su počeci ZZ "Trlić" i prodaja vezani za trgovinu "Europrom", jer su prepoznati kao potencijalno zanimljiva lokalna klanica.

 

- Tada nam je ukazana šansa i koristimo je i dan danas. Od malog lokalnog dobavljača smo prešli dug put do ozbiljne firme koja zapošljava 720 radnika, a od male zanatske proizvodnje smo došli do 20 000 kvadrata proizvodnog pogona. Pored proizvodnje i prodaje mesnih prerađevina, u ponudi je i sveže meso, a dobavljači su nam upravo sa teritorije Valjeva i Uba, i Vojvodine. Primetili smo nove trendove u potrošnji svežeg mesa pa smo ove godine značajna sredstva uložili u liniju za pakovanje. Imamo novu ambalažu za specijalitete od mesa i sveže meso što produžava njihov rok trajanja. Što se tiče suhomesnatih proizvoda, novi su nam Premijum proizvodi, i to četiri nova artikla - rekao je Paunović.

 

Potrošači će u okviru kampanje "Dani domaćih" u decembru u svim prodajnim objektima "Europroma" moći da pazare po akcijaksim cenama pojedine "Trlić" proizvode. Čajna, kulen, dimljena pečenica, čvarci, pica šunka biće jeftiniji za deset do 20 posto.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 9 sati 13 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 9 sati 14 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara