Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2020, 14:03

Zaposlenima u "Krušiku" danas će biti isplaćena januarska zarada

č: | fb:

Zaposlenima u HK "Krušik" danas će biti isplaćena akontacija zarade za januar, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor valjevske vojne fabrike Vladan Lukić.

 

Akontacija za januar trebalo je da bude isplaćena pre deset dana, ali se to nije desilo, kako su rekli predstavnici sindikata, "zbog besparice". Prošlog petka su najavili da će u ponedeljak (24. februara) razmotriti mogućnost eventualnog protesta ukoliko zaposlenima danas ne bude isplaćena akontacija za januar.

 

Na današnjem sastanku predstavnika reprezentativnih sindikata HK "Krušik" i direktora kompanije Vladana Lukića, na kome je razgovarano o problemu kašnjanja isplate akontacije zarade za januar, kao i o neispunjenom obećanju poslovodstva da će biti do petka 21. februara, obećano je i da će zarade ubuduće biti isplaćivane na vreme, bez kašnjenja.

 

"Ukoliko zaposlenima ne bude isplaćena zarada za januar do petka, 28. februara, reprezentativni sindikati Krušika će jedinstveno nastupiti i zahtevati ostavku generalnog direktora i radikalizovati svoje aktivnosti, uključujući štrajkačke i protestne aktivnosti, zaključak je današnjeg sastanku.

 

Kako je navedeno u zaključku nakon sastanka, direktor Krušika Vladan Lukić je rekao da "ukoliko je problem preduzeća u njemu i njegovim najbližim saradnicima, da onda ovo privredno društvo nema problem".

 

Reprezentativni sindikati su izneli zahtev da se postojeća radna prava zaposlenih u HK "Krušik" ne smanjuju i da se u narednom periodu sa svim zaposlenima koji su u dužem vremenskoim periodu angažovani na određeno vreme, zaključi ugovor o radu na neodređeno vreme, o čemu će se razgovarati na narednom sastanku.

 

Na sastanku sa direktorom HK "Krušik" bili su predstavnici Sindikata "Nezavisnost", Samostalnog sindikata Srbije, USS Sloga i ASNS.

Aktuelno