SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2020, 07:53

SPREG početkom aprila

č: | fb:

U Valjevu će po 17. put biti održana najveća regionalna sajamska manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG. Ove godine sajam će trajati od 2. do 4. aprila u Omni centru, a prema najvi organizatora i ovaj put okupiće više od 200 izlagača.

 

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i valjevska agencija "Gatti", od 2004. godine promovišu domaću proizvodnju i pomažu malim i srednjim preduzećima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, pa će tako i na predstojećem sajmu većinu izlagača činiti preduzetnici, uz lokalne samouprave, stručne organizacije i udruženja. Oni će imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge pred više od 20.000 posetilaca iz celog regiona.

  

I ovogodišnji SPREG će se sastojati od tri izložbena segmenta. Prvi, posvećen poljoprivredi, biće pretežno na otvorenom izložbenom prostoru uz predstavljanje poljoprivredne mehanizacije, rasadnika, opreme za stočarstvo, mašina, alata... Hale 1 i 3 predviđene su za predstavnike različitih industrijskih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, pri čemu se preko70 odsto tih izlagača bavi proizvodnjom. Zastupljene su metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, vodovod...

 

Hala 2 organizovana je "pod kapom" valjevske trgovine Europrom koja u saradnji sa grupacijom Domaći trgovački lanac (DTL) na jednom mestu okuplja najvažnije proizvođače Srbije iz oblasti prehrambene industrije i robe široke potrošnje. Tu su naravno i regionalni brendovi hrane i pića, vinarije, opreme za prehrambenu industriju i sl.

 

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Đorđe Đoković)

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, jedan od najvažnijih pratećih programa biće predstavljanje Biznis inkubator centra (BIC) Užice i pokretanje inicijative za osnivanje BIC Valjevo.

 

"U saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika Dragačevo iz Guče predviđeno je organizovanje tribine o poljoprivredi u Sloveniji, o tamošnjim modelima udruživanja malih poljoprivrednih proizvođača i izlasku na tržište organske hrane. U saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Valjevo, pažnju ćemo posvetiti i subvencijama Republike i Grada namenjenim poljoprivredi", najavljuje Grujić.

 

I pored toga što nije prihvaćena prošlogodinja inicijativa da lokalna samouprava subvencioniše nabavku kotlova na pelet i druge ekološki prihvatljive energente, organizatori SPREG-a ne odustaju od novih ekoloških ideja. Ove godine biće pokrenuta akcija prikupljanja PET ambalaže i akcija "Štand za drvo". Grujić objašnjava da je zamišljena tako da organizatori posade po jedno drvo za svaki sajamski štand koji izlagači iznajme.

 

Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem SPREG-u biće organizovana nagradna igra u kojoj će glavnu nagradu, peć na pelet, dodeliti valjevska kompanija "Blist".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 24 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 25 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara