SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2020, 07:53

SPREG početkom aprila

č: | fb:

U Valjevu će po 17. put biti održana najveća regionalna sajamska manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG. Ove godine sajam će trajati od 2. do 4. aprila u Omni centru, a prema najvi organizatora i ovaj put okupiće više od 200 izlagača.

 

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i valjevska agencija "Gatti", od 2004. godine promovišu domaću proizvodnju i pomažu malim i srednjim preduzećima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, pa će tako i na predstojećem sajmu većinu izlagača činiti preduzetnici, uz lokalne samouprave, stručne organizacije i udruženja. Oni će imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge pred više od 20.000 posetilaca iz celog regiona.

  

I ovogodišnji SPREG će se sastojati od tri izložbena segmenta. Prvi, posvećen poljoprivredi, biće pretežno na otvorenom izložbenom prostoru uz predstavljanje poljoprivredne mehanizacije, rasadnika, opreme za stočarstvo, mašina, alata... Hale 1 i 3 predviđene su za predstavnike različitih industrijskih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, pri čemu se preko70 odsto tih izlagača bavi proizvodnjom. Zastupljene su metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, vodovod...

 

Hala 2 organizovana je "pod kapom" valjevske trgovine Europrom koja u saradnji sa grupacijom Domaći trgovački lanac (DTL) na jednom mestu okuplja najvažnije proizvođače Srbije iz oblasti prehrambene industrije i robe široke potrošnje. Tu su naravno i regionalni brendovi hrane i pića, vinarije, opreme za prehrambenu industriju i sl.

 

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Đorđe Đoković)

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, jedan od najvažnijih pratećih programa biće predstavljanje Biznis inkubator centra (BIC) Užice i pokretanje inicijative za osnivanje BIC Valjevo.

 

"U saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika Dragačevo iz Guče predviđeno je organizovanje tribine o poljoprivredi u Sloveniji, o tamošnjim modelima udruživanja malih poljoprivrednih proizvođača i izlasku na tržište organske hrane. U saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Valjevo, pažnju ćemo posvetiti i subvencijama Republike i Grada namenjenim poljoprivredi", najavljuje Grujić.

 

I pored toga što nije prihvaćena prošlogodinja inicijativa da lokalna samouprava subvencioniše nabavku kotlova na pelet i druge ekološki prihvatljive energente, organizatori SPREG-a ne odustaju od novih ekoloških ideja. Ove godine biće pokrenuta akcija prikupljanja PET ambalaže i akcija "Štand za drvo". Grujić objašnjava da je zamišljena tako da organizatori posade po jedno drvo za svaki sajamski štand koji izlagači iznajme.

 

Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem SPREG-u biće organizovana nagradna igra u kojoj će glavnu nagradu, peć na pelet, dodeliti valjevska kompanija "Blist".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 1 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara