(foto: PK Valis)
(foto: PK Valis)
21.12.2020, 07:56

Uspešni plivači Valisa na prvenstvu Srbije

č: | fb:

Na prvenstvu Srbije u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koje je održano u Beogradu od 17. do 20. necembra, plivački klub "Valis" ostvario je najveći uspeh u proteklih desetak godina.

 

Na ovom takmičenju učestvovalo je 46 klubova sa 474 plivača, a valjevski klub je predstavljalo 11 plivača, predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Ženska štafeta u disciplini 4x50m mešovito u sastavu: Radojević, Stevanović, Kolarov i Ristić je osvojila titulu juniorskih prvakinja Srbije savladavši distancu u vremenu od dva minuta, osam sekundi i 52 stotinke, ostavivši iza sebe štafetu plivačkog kluba "Novi Sad" za oko dve sekunde, a štafetu plivačkog kluba Partizan za skoro četiri sekunde.

 

Anja Radojević je u disciplini 100m leđno došla do druge pozicije u juniorskoj i seniorskoj kategoriji uz novi lični rekord: 1:06.88. U disciplini 200m leđno Anja je osvojila bronzu u juniorskoj kategoriji.

 

Teodora Kolarov je u disciplini 200m leđno stigla na drugoj poziciji sa vremenom 2:24.10, dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila bronzu u izuzetno dramatičnom finišu trke, gde je na kraju zaostala iza druge takmičarke 25 stotinki, a do titule je nedostajalo 27 stotinki. Teodora je stigla do bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji i u disciplini 100m delfin.

 

Ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m slobodno u sastavu: Kolarov, Ristić, Radojević i Todorčević je u cilj stigla treća sa samo devet stotinki zaostatka za štafetom plivačkog kluba "Radnički" iz Kragujevca.

 

"Ovo je najveći uspeh kluba u proteklih desetak godina, uspeli smo da pripremimo ekipu u ovako teškoj i neizvesnoj godini, i rezultat nije izostao. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je pre skoro deset godina opredelilo sredstva za izgradnju bazena u Tehničkoj školi za razvoj plivačkog sporta i upravo je sadašnja generacija tada započela svoj plivački put. Već sledeće nedelje radimo analizu protekle sezone i pravimo planove za sledeću", rekao je predsednik kluba Branislav Kovačević.

 

On je dodao da zahvalnost duguju i Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem na odličnom odnosu prema plivačkom sportu, i UFK Valis, koji su omogućili odlične uslove u Petnici za realizaciju trenažnih aktivnosti. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 59 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 55 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara