Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
04.08.2021, 09:17

Deset medalja osvojili plivači Valisa

č: | fb:

Plivački klub "Valis" na prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, koje je održano u Nišu, osvojio je deset medalja. Na ovom takmičenju je učestovalo 516 plivača iz 43 kluba, među njima i četrnaest plivača  PK "Valis" u sastavu: Nađa Lazarević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Marija Stevanović,Tara Terzić, Simon Stefanović, Ognjen Dašković, Vuk Tešanović, Jana Tomašević, Dimitrij Mijailović, Natalija Kovačević, Nina Pantelić, Dušan Radivojević i Teodora Ilić predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Najuspešnija je bila Nađa Lazarević koja je u diciplini 400 metara mešovito bila najbolja u državi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u disciplini 200 metara mešovito je stigla do bronze, a isti uspeh je ostvarila i u disciplini 200 metara delfin u kategoriji starijih juniorki.

 

Maša Cvetković je najbolja u Srbiji u disciplini 1500 metara slobodno u kategoriji mlađih juniorki, dok je druga u disciplini 800 metara slobodno u istoj kategoriji. Maša je svojim nastupima osvojila najviše bodova za ekipni plasman.

 

Anja Radojević je u stigla do bronze u disciplini 100 metara leđno u kategoriji starijih juniorki, kao i u seniorskoj konkurenciji, dok je u disciplini 200 metara leđno isti uspeh ostvarila u kategoriji starijih juniorki. Tara Terzić je do trećeg mesta stigla u disciplini 800 metara slobodno u kadetskoj konkurenciji.

 

U izuzetnoj konkurenciji Simon Stefanović je u disciplini 50 metara slobodno peti u Srbiji u kategoriji mlađih juniora, dok je Vuk Tešanović deveti kadet Srbije u disciplini 100 metara delfin.

 

Ženska juniorska štafeta Valisa se plasirala na peto mesto, a isti uspeh je ostvarila i juniorska miks mešovita štafeta. Seniorska ženska štafeta u disciplini 4x50 metara mešovito je stigla do šestog mesta.

 

Posle ekipnog bodovanja svih nastupa u konkurenciji 43 najbolja kluba Srbije, plivački klub Valis je u juniorskoj konkurenciji zauzeo devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji deseti klub Srbije.

 

"Nakon duge i naporne sezone, sumirajući sve ostvarene rezultate, možemo da kažemo da smo zadovoljni ostvarenim. Svi plivači su dali maksimum i ostvarili planirane rezultate, treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetna i da su učestvovali i gotovo svi plivači koji su bili na Olimpijskim igrama i evropskom prvenstvu. Naš klub se plasirao ekipno među deset najboljih klubova u Srbiji i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji u konkurenciji pedestetak klubova učesnika državnog prvenstva, a ovo je prvi put da, kao što smo i najavljivali, naši plivači osvoje medalje na državnom prvenstvu u svim kategorijama: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Na sve to kada dodamo da su naše takmičarke Nađa Lazarević i Maša Cvetković bile najbolje u Srbiji na otvorenim vodama i članice reprezentacije Srbije na evropskom juniorkom prvenstvu na otvorenim vodama, da je Maša Cvetković bila član reprezentacije na prvenstvu centralne Evrope, a da je Maša Radojević najuspešnija pionirka Srbije, možemo s pravom da kažemo da je ovo najuspešnija sezona kluba", rekao je predsednik kluba Branislav Kovačević.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...