Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
Plivački klub Valis (foto: PK Valis)
04.08.2021, 09:17

Deset medalja osvojili plivači Valisa

č: | fb:

Plivački klub "Valis" na prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, koje je održano u Nišu, osvojio je deset medalja. Na ovom takmičenju je učestovalo 516 plivača iz 43 kluba, među njima i četrnaest plivača  PK "Valis" u sastavu: Nađa Lazarević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Marija Stevanović,Tara Terzić, Simon Stefanović, Ognjen Dašković, Vuk Tešanović, Jana Tomašević, Dimitrij Mijailović, Natalija Kovačević, Nina Pantelić, Dušan Radivojević i Teodora Ilić predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem.

 

Najuspešnija je bila Nađa Lazarević koja je u diciplini 400 metara mešovito bila najbolja u državi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u disciplini 200 metara mešovito je stigla do bronze, a isti uspeh je ostvarila i u disciplini 200 metara delfin u kategoriji starijih juniorki.

 

Maša Cvetković je najbolja u Srbiji u disciplini 1500 metara slobodno u kategoriji mlađih juniorki, dok je druga u disciplini 800 metara slobodno u istoj kategoriji. Maša je svojim nastupima osvojila najviše bodova za ekipni plasman.

 

Anja Radojević je u stigla do bronze u disciplini 100 metara leđno u kategoriji starijih juniorki, kao i u seniorskoj konkurenciji, dok je u disciplini 200 metara leđno isti uspeh ostvarila u kategoriji starijih juniorki. Tara Terzić je do trećeg mesta stigla u disciplini 800 metara slobodno u kadetskoj konkurenciji.

 

U izuzetnoj konkurenciji Simon Stefanović je u disciplini 50 metara slobodno peti u Srbiji u kategoriji mlađih juniora, dok je Vuk Tešanović deveti kadet Srbije u disciplini 100 metara delfin.

 

Ženska juniorska štafeta Valisa se plasirala na peto mesto, a isti uspeh je ostvarila i juniorska miks mešovita štafeta. Seniorska ženska štafeta u disciplini 4x50 metara mešovito je stigla do šestog mesta.

 

Posle ekipnog bodovanja svih nastupa u konkurenciji 43 najbolja kluba Srbije, plivački klub Valis je u juniorskoj konkurenciji zauzeo devetu poziciju, dok je u seniorskoj konkurenciji deseti klub Srbije.

 

"Nakon duge i naporne sezone, sumirajući sve ostvarene rezultate, možemo da kažemo da smo zadovoljni ostvarenim. Svi plivači su dali maksimum i ostvarili planirane rezultate, treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetna i da su učestvovali i gotovo svi plivači koji su bili na Olimpijskim igrama i evropskom prvenstvu. Naš klub se plasirao ekipno među deset najboljih klubova u Srbiji i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji u konkurenciji pedestetak klubova učesnika državnog prvenstva, a ovo je prvi put da, kao što smo i najavljivali, naši plivači osvoje medalje na državnom prvenstvu u svim kategorijama: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Na sve to kada dodamo da su naše takmičarke Nađa Lazarević i Maša Cvetković bile najbolje u Srbiji na otvorenim vodama i članice reprezentacije Srbije na evropskom juniorkom prvenstvu na otvorenim vodama, da je Maša Cvetković bila član reprezentacije na prvenstvu centralne Evrope, a da je Maša Radojević najuspešnija pionirka Srbije, možemo s pravom da kažemo da je ovo najuspešnija sezona kluba", rekao je predsednik kluba Branislav Kovačević.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 47 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 42 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...