Memorijalni rukometni turnir Nikola Jevremović Gužva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Memorijalni rukometni turnir Nikola Jevremović Gužva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2021, 10:35

Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva"

č: | fb:

U valjevskoj Hali sportova danas počinje dvodnevni Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremovića Gužva". Tradicionalno, učesnici su beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, domaćin ORK Metalac, a ove godine i Metaloplastika Šabac, klubovi u kojima je Jevremović igrao ili ih je trenirao.

 

Danas, prvog dana turnira od 18.00 časova sastaju se Crvena zvezda (Beograd) i Partizan (Beograd), potom u 19.30 je svečano otvaranje turnira koji i ove godine organizuje ORK Metalac. Od 20.00 časova na programu je utakmica ORK Metalac (Valjevo) i Metaloplastika (Šabc).

 

Sutra je, sa početkom u 18.00 časova, utakmica za treće i četvrto mesto u kojoj će se sastati poraženi iz današnjih susreta, dok je finale na programu od 20.00 časova, a igraće ga pobednici današnjih mečeva. Dodela nagrada i priznanja je u 21.30 časova i svečano zatvaranje turnira.

Nikola Jevremović Gužva bio je igrač Metalca, Zvezde i Metaloplastike, a trenirao je i Partizan sa kojim je osvajao Kup Jugoslavije.

 

Gužva je takođe vodio i Crvenku, Fidelinku (Subotica), Pelister iz Bitolja, crnogorske klubove Berane i Budućnost (Podgorica)... Bio je pomoćnik, docnije i selektor mlađih selekcija Srbije i Jugoslavije sa kojima je takođe imao uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Ekipu Srbije je svojevremeno, na Turniru bratstvo-jedinstvo u Valjevu doveo do prvog mesta u jakoj konkurenciji talentovane generacije u kojoj su prednjačili Iztok Puc iz Slovenije i Ivica Obrvan iz Hrvatske, docnije reprezentativci svojih zemalja posle raspada SFRJ. Srpske juniore predvodio je golman "Beli" Stojanović, a uspešno su igrali i Miki Radosavljević i Toba Stevanović iz Metalca.

 

Jugoslovenske juniore, koji su bili evropski prvaci, vodio je uz Kasima Kamenicu, a bio je selektor generacije u kojoj je bio valjevski rukometaš Vlada Petrić Beli, koja je učestvovala na SP u Portugalu.

 

Nikolu Jevremovića, nespornog rukometnog znalca i velikog radnika, mnogi su smatrali jednim od najboljih trenera u zemlji. Prgav i ratoboran, nije trpeo nepravde, što mu je, kažu, odmoglo da bude i selektor seniora Jugoslavije.

 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 7 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara