Memorijalni rukometni turnir Nikola Jevremović Gužva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Memorijalni rukometni turnir Nikola Jevremović Gužva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2021, 10:35

Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva"

č: | fb:

U valjevskoj Hali sportova danas počinje dvodnevni Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremovića Gužva". Tradicionalno, učesnici su beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, domaćin ORK Metalac, a ove godine i Metaloplastika Šabac, klubovi u kojima je Jevremović igrao ili ih je trenirao.

 

Danas, prvog dana turnira od 18.00 časova sastaju se Crvena zvezda (Beograd) i Partizan (Beograd), potom u 19.30 je svečano otvaranje turnira koji i ove godine organizuje ORK Metalac. Od 20.00 časova na programu je utakmica ORK Metalac (Valjevo) i Metaloplastika (Šabc).

 

Sutra je, sa početkom u 18.00 časova, utakmica za treće i četvrto mesto u kojoj će se sastati poraženi iz današnjih susreta, dok je finale na programu od 20.00 časova, a igraće ga pobednici današnjih mečeva. Dodela nagrada i priznanja je u 21.30 časova i svečano zatvaranje turnira.

Nikola Jevremović Gužva bio je igrač Metalca, Zvezde i Metaloplastike, a trenirao je i Partizan sa kojim je osvajao Kup Jugoslavije.

 

Gužva je takođe vodio i Crvenku, Fidelinku (Subotica), Pelister iz Bitolja, crnogorske klubove Berane i Budućnost (Podgorica)... Bio je pomoćnik, docnije i selektor mlađih selekcija Srbije i Jugoslavije sa kojima je takođe imao uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Ekipu Srbije je svojevremeno, na Turniru bratstvo-jedinstvo u Valjevu doveo do prvog mesta u jakoj konkurenciji talentovane generacije u kojoj su prednjačili Iztok Puc iz Slovenije i Ivica Obrvan iz Hrvatske, docnije reprezentativci svojih zemalja posle raspada SFRJ. Srpske juniore predvodio je golman "Beli" Stojanović, a uspešno su igrali i Miki Radosavljević i Toba Stevanović iz Metalca.

 

Jugoslovenske juniore, koji su bili evropski prvaci, vodio je uz Kasima Kamenicu, a bio je selektor generacije u kojoj je bio valjevski rukometaš Vlada Petrić Beli, koja je učestvovala na SP u Portugalu.

 

Nikolu Jevremovića, nespornog rukometnog znalca i velikog radnika, mnogi su smatrali jednim od najboljih trenera u zemlji. Prgav i ratoboran, nije trpeo nepravde, što mu je, kažu, odmoglo da bude i selektor seniora Jugoslavije.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara