PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
29.09.2021, 09:06

I plivačima "Valisa" nedostaje zatvoreni bazen u Valjevu

č: | fb:

Međunarodno takmičenje Komen kup ove godine se održava u Beogradu od 15. do 17. oktobra 2021. godine. Poziv Plivačkog saveza Srbije da bude član reprezentacije dobila je plivačica Valisa Maša Cvetković. Kako je saopšteno iz PK Valis, Maša će se za ovo takmičenje spremati u zatvorenom bazenu u Lajkovcu.

 

Sledećeg meseca počinje zimska sezona i to 9. oktobra nastupom u Leskovcu, a krajem oktobra se održava Grand pri kup Zrenjanina, najjači plivački miting u ovom delu evrope na kome ćemo nastupiti.

 

Branislav Kovačević, predsednik PK Valis, kaže da je cilj za ovu sezonu nastup na državnim prvenstvima za sve kategorije koja će se održati tokom decembra.

 

“Pored toga što kao najuspešniji klub u Valjevu, koji ima prvake Srbije, osvajače medalja na državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama, naše plivačice su učesnice Evropskog prvenstva na otvorenim vodama, Maša Radojević je najuspešnija pionirka u državi, naši plivači su učesnici kampa za najtalentovanije plivače Plivačkog saveza Srbije, mi smo jedini klub u Srbiji koji u ovom trenutku realizuje trenažni proces u tri opštine: u Lajkovcu, u Mionici (hotel Vrujci) i Valjevu (Tehnička škola). Uz sve to u Tehničkoj školi zbog, za nas, visokih cena termina smo redukovali broj sati rada i sada sa zebnjom ulazimo u zimsku sezonu”, rekao je Kovačević.

 

On je naglasio da je prva zakonitost sportskog treninga kontinuitet, s toga se u Plivačkom klubu Valis nadaju da će konačno, nakon rekonstrukcije bazena u Petnici i pravovremenih skidanja i postavljanja balona u roku od nekoliko dana, a ne nedelja, vodeni sportovi imati jednake uslove za rad kao i svi ostali klubovi u gradu.

 

“Verujemo da smo rezultatima u prethodnih dvadeset pet godina to zaslužili. Ipak rešenje problema je olimpijski zatvoreni bazen, čak i ako ne gledamo potrebe plivačkog i vaterpolo klubova, dovoljno je videti da u susednim opštinama tako nešto postoji”, rekao je Branislav Kovačević, predsednik PK Valis.

 

Sledećeg meseca počinje zimska sezona i to 9. oktobra nastupom u Leskovcu, a krajem oktobra se održava Grand pri kup Zrenjanina, najjači plivački miting u ovom delu evrope na kome ćemo nastupiti.

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 18 sati 17 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 29 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara