PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
PK Valis (ilustracija) (foto: PK Valis)
29.09.2021, 09:06

I plivačima "Valisa" nedostaje zatvoreni bazen u Valjevu

č: | fb:

Međunarodno takmičenje Komen kup ove godine se održava u Beogradu od 15. do 17. oktobra 2021. godine. Poziv Plivačkog saveza Srbije da bude član reprezentacije dobila je plivačica Valisa Maša Cvetković. Kako je saopšteno iz PK Valis, Maša će se za ovo takmičenje spremati u zatvorenom bazenu u Lajkovcu.

 

Sledećeg meseca počinje zimska sezona i to 9. oktobra nastupom u Leskovcu, a krajem oktobra se održava Grand pri kup Zrenjanina, najjači plivački miting u ovom delu evrope na kome ćemo nastupiti.

 

Branislav Kovačević, predsednik PK Valis, kaže da je cilj za ovu sezonu nastup na državnim prvenstvima za sve kategorije koja će se održati tokom decembra.

 

“Pored toga što kao najuspešniji klub u Valjevu, koji ima prvake Srbije, osvajače medalja na državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama, naše plivačice su učesnice Evropskog prvenstva na otvorenim vodama, Maša Radojević je najuspešnija pionirka u državi, naši plivači su učesnici kampa za najtalentovanije plivače Plivačkog saveza Srbije, mi smo jedini klub u Srbiji koji u ovom trenutku realizuje trenažni proces u tri opštine: u Lajkovcu, u Mionici (hotel Vrujci) i Valjevu (Tehnička škola). Uz sve to u Tehničkoj školi zbog, za nas, visokih cena termina smo redukovali broj sati rada i sada sa zebnjom ulazimo u zimsku sezonu”, rekao je Kovačević.

 

On je naglasio da je prva zakonitost sportskog treninga kontinuitet, s toga se u Plivačkom klubu Valis nadaju da će konačno, nakon rekonstrukcije bazena u Petnici i pravovremenih skidanja i postavljanja balona u roku od nekoliko dana, a ne nedelja, vodeni sportovi imati jednake uslove za rad kao i svi ostali klubovi u gradu.

 

“Verujemo da smo rezultatima u prethodnih dvadeset pet godina to zaslužili. Ipak rešenje problema je olimpijski zatvoreni bazen, čak i ako ne gledamo potrebe plivačkog i vaterpolo klubova, dovoljno je videti da u susednim opštinama tako nešto postoji”, rekao je Branislav Kovačević, predsednik PK Valis.

 

Sledećeg meseca počinje zimska sezona i to 9. oktobra nastupom u Leskovcu, a krajem oktobra se održava Grand pri kup Zrenjanina, najjači plivački miting u ovom delu evrope na kome ćemo nastupiti.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 8 sati 54 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 12 sati 14 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.