Registracija Prijava preko FB
Start Povlen reli (foto: VTV)
Start Povlen reli (foto: VTV)
12.09.2014, 17:17

Startovao „Povlen reli”

č: | fb:

Danas je startovao 22. „Povlen reli“, koji je od ove godine deo obnovljenog šampionata Srbije, a okupio je 20 posada u takmičarskom delu. Devet klubova je napravilo asocijaciju, uz dogovor da se vozi šampionat od devet trka, četiri relija su već održana, a „Povlen reli“ je peti, koji će se voziti po dosadašnjem sistemu.

Ovogodišnji reli džipova valjevskim planinama  biće održan u pet kategorija: hard, soft, turizam, motori i kvad, a podeljen je u pet etapa. Start je bio iz Kutlačića u Dračiću, vozilo se preko Bukovca, Mratišića, Prijezdića, Čubrice do Divčibara, što je prva etapa duga 28 kilometara, na relaciji Valjevo-Divčibare, a zadato vreme je četiri časa. Sutra se voze dve etape, prva je duga 42 kilometra od Divčibara do Magleša pri čemu su po dva specijalna ispita predviđena za vozače soft i hard kategorije. Popodne u etapi dugoj 44 kilometra vozi se nazad do Divčibara uz dva ispita za soft i jedan za hard kategoriju. Za nedelju je planirana deonica od 26 kilometara do Valjeva gde će vozači na pologonu Peti puk od 12 časova učestvovati u dva specijalna ispita, završni brzinci i memorijal Borivoja Pivaljevića.

Povlen reli

Povlen reli

Kategorija turizam podrazumeva panoramsku vožnju, a učesnici hobi klase su ljubitelji relija, planina, a uslov za vožnju je da imaju dobru opremu.  

Prvi „Povlen reli“ je održan 1993. godine u čast proslave šest vekova Valjeva i postao je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, koja okuplja veliki broj učesnika, što ga čini najmasovnijim „off road“ takmičenjem u zemljama okruženja. Ove godine organizatori očekuju da će se za šampionat prijaviti oko 25 posada, a za ostala učešća čak pedesetak. Najavljeno je učešće i ekipa iz Rumunije i Bugarske.

 

Aktuelno

Abro fest - glavni plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Jubilarni 15. online i na TV Pre 5 sati 10 minuta

Abro fest po prvi put bez publike

Jubilarni 15. Abro fest, koji počnje večeras, ove godine bez publike. Glumci Gradskog pozorišta "Abrašević" igraće dve premijerne predstave u praznoj sali, a publika će moći da ih gleda na online...  · 1 komentar