Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
08.11.2021, 16:14

Odbojkaški turnir u znak sećanja na Milana Koraća

č: | fb:

Danas se navršava godinu dana od kako nas je napustio omiljeni nastavnik fizičkog vaspitanja i odbojkaški trener Milan Korać. On je bio  jedan od ključnih sportskih figura u Valjevu, a pre svega decenijama je bio sinonim za valjevsku odbojku.

 

Milan Korać je bio inicijator brojnih odbojkaških akcija i doprineo je da odbojka dobije na popularnosti i da se što više dece počne baviti ovim trofejnim sportom. Jedna od njegovih misija je bila i da se u Omni centru organizuje veliki dečji turnir u odbojci. Nažalost, korona i bolest su ga sprečile u tome.

 

Tu njegovu želju, juče su realizovali njegova ćerka Tamara Korać Živojinović, njegovi prijatelji, sportske kolege, bivši učenici, igrači i igračice, hotel Omni centar i Sudijska organizacija Valjeva. Svako je dao svoj doprinos da juče u Valjevu bude pravi festival odbojke.

 

Akademija Stars

Akademija Stars (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK As Batajnica

OK As Batajnica (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Srbijanka

OK Srbijanka (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Crnjanski

OK Crnjanski (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Lazarevac

OK Lazarevac (Foto: Studio Diznilend Beograd)

ŽOK Ub

ŽOK Ub (Foto: Studio Diznilend Beograd)

Na prvom odbojkaškom turniru organizovanom u čast i sećanje na Milana Koraća, učestvovali su ŽOK Ub, OK Srbijanka, OK Crnjanski, OK As Batajnica, OK Stars team, OOK Lazarevac , OK Akademija Stars i naravno devojčice iz Pete škole.

 

Turnir je protekao u lepom druženju i fair play igri. Simbolika je da je baš njegova ćerka Tamara Korać Živojinović sa svojom odbojkaškom Akademijom Stars osvojila prvo mesto na turniru "Milan Korać".

 

Drugoplasirana je ekipa OK As Batajnica, a treće mesto je zauzeo klub iz Valjeva, OK Srbijanka. Posebno mesto na turniru su zauzele devojčice iz Pete škole koje je profesor Korać i trenirao.

 

 

Aktuelno

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 19 sati 15 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 26 minuta

Vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Valjevska policija je isključili iz saobraćaja vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zaustavljen u Ulici Milovana Glišića, potom i u Karađorđevoj.  · 3 komentara

Učionica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.12.2022

Gde zna dete, šta je službeno lice…

Bez obzira na starost kuknjave zbog "propasti morala" (još od Katonovog "O vremena, o običaji!"), svaka generacija starijih traži pravo, da i ona kuka! Tako je i sada, uz jedinu novost što je...  · 7 komentara