Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
Učesnici turnira (foto: Studio Diznilend Beograd)
08.11.2021, 16:14

Odbojkaški turnir u znak sećanja na Milana Koraća

č: | fb:

Danas se navršava godinu dana od kako nas je napustio omiljeni nastavnik fizičkog vaspitanja i odbojkaški trener Milan Korać. On je bio  jedan od ključnih sportskih figura u Valjevu, a pre svega decenijama je bio sinonim za valjevsku odbojku.

 

Milan Korać je bio inicijator brojnih odbojkaških akcija i doprineo je da odbojka dobije na popularnosti i da se što više dece počne baviti ovim trofejnim sportom. Jedna od njegovih misija je bila i da se u Omni centru organizuje veliki dečji turnir u odbojci. Nažalost, korona i bolest su ga sprečile u tome.

 

Tu njegovu želju, juče su realizovali njegova ćerka Tamara Korać Živojinović, njegovi prijatelji, sportske kolege, bivši učenici, igrači i igračice, hotel Omni centar i Sudijska organizacija Valjeva. Svako je dao svoj doprinos da juče u Valjevu bude pravi festival odbojke.

 

Akademija Stars

Akademija Stars (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK As Batajnica

OK As Batajnica (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Srbijanka

OK Srbijanka (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Crnjanski

OK Crnjanski (Foto: Studio Diznilend Beograd)

OK Lazarevac

OK Lazarevac (Foto: Studio Diznilend Beograd)

ŽOK Ub

ŽOK Ub (Foto: Studio Diznilend Beograd)

Na prvom odbojkaškom turniru organizovanom u čast i sećanje na Milana Koraća, učestvovali su ŽOK Ub, OK Srbijanka, OK Crnjanski, OK As Batajnica, OK Stars team, OOK Lazarevac , OK Akademija Stars i naravno devojčice iz Pete škole.

 

Turnir je protekao u lepom druženju i fair play igri. Simbolika je da je baš njegova ćerka Tamara Korać Živojinović sa svojom odbojkaškom Akademijom Stars osvojila prvo mesto na turniru "Milan Korać".

 

Drugoplasirana je ekipa OK As Batajnica, a treće mesto je zauzeo klub iz Valjeva, OK Srbijanka. Posebno mesto na turniru su zauzele devojčice iz Pete škole koje je profesor Korać i trenirao.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 19 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara