<p>Viorel Jordakesku i Vlada Kostić</p>
<p>Viorel Jordakesku i Vlada Kostić</p>
13.09.2014, 21:01

Ubedljivi „Sveti Nikolaj“ i Ubljani

č: | fb:

Na startu Prve lige centralne Srbije u šahu, koje je večeras počelo u Kraljevu, VŠK „Sveti Nikolaj“ je pobedio VGŠK iz Velikog Gradišta sa 5:1, dok su Ubljani bili bolji od Nišlija i slavili sa 4:2. VŠK 2005 igrao je 3:3 sa drugom ekipom novog državnog prvaka, ekipe Radnički Vodovod iz Kragujevca, uz šest vezanih remija.

Cele poene „Svetom Nikolaju“ doneli su Jordakesku, Milanović, Popović i Komnenić, dok su remizirali Kostić i Božić. Ubljani su, takođe pojačani igračima sa strane, bili ubedljivi. Pobedili su Sandić i Blesić (kontumacijom), a remizirali su Lapčević, Ivanović, Ratković i Dragićević. Za VŠK 2005 nastupili su Jovanović, Stojanović, Panić, Ilić, Perić i Popović.

 

U 2. kolu, sutra (9.00) igra se komšijski derbi Ub-VŠK „Sveti Nikolaj“, dok se VŠK 2005 sastaje sa Paraćincima. Treće kolo na programu je sutra od 16.00 sati -VŠK „Sveti Nikolaj“ igra sa Kragujevčanima, Ubljani protiv VGŠK-a, a VŠK 2005 sa Slogom (Petrovac na Mlavi).

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim), do 21. septembra, a pobednik će se plasirati u Prvu ligu Srbije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 45 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 34 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.