Registracija Prijava preko FB
Metalac - Igokea (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Igokea (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2014, 19:33

Metalac nadigrao Igokeu

č: | fb:

Košarkaši Metalca pobedili su večeras Igokeu iz Aleksandrovca kod Banja Luke sa 83:71 (24:16, 24:17, 17:17, 18:21) u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za prvenstvo Jadranske lige. Valjevci su, pred nekoliko stotina gledalaca, nadigrali goste, takođe članove ABA lige, i pokazali da su dobro selektiran sastav, koji će, verovatno, biti dodatno popunjen pojedinim iskusnim igračima.

Trener Đokić insistira na dobroj odbrani sa puno preuzimanja i naglašenim skokom, sa brzom tranzicijom u fazu napada. Hitri spoljni igrači lako prave pozicije iz kojih lopta stiže i do centara u „reket“ ili ih ostavlja na otvorenom šutu za dva i tri poena. Valjevci su ubacili devet, a primili osam „trojki“.

Pobeda Metalca ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a razlika se kretala od 10 do 17 poena. Večeras nije bilo Jošila, koji je opet lakše ozleđen, a korektne role imali su i oni, koji su, prema klupskim izvorima, otpisani, pa će navodno morati da potraže drugi klub ili da idu na pozajmicu u ekipe poput Crnokose iz Kosjerića.

Metalac - Igokea

Metalac - Igokea (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Čampara, Kužeta 8, Dunđerski 2, Kočović 1, Tomašević 5, Kutlešić 8, Malešević 6, Rakićević 6, Majstorović 11, Todorović 12, Jevtović 14, Radenković 10.

Igokea: Adamović 2, Džons 6, Heremić 16 (četiri „trojke“), Radukić 3, Čakarević, Manojlović 3, Milošević 4, Bunić 6, Jorović 8, Drenovac 17, Ouden Dag 4, Predić 2.

Korekltno su sudili su Juras (Novi Sad), Nikolić i Vesković (Beograd).

Iako je reč o prijateljskoj utakmici ne vide se boljici u njenoj organizaciji – nije bilo statistike, a novinarsku ložu zaposeli su znani i neznani! Tako se „be utežu“ stvari za utakmice ABA lige, posebno u uslovima koji su na granici minimalnih zahteva regionalnog takmičenja iz kojeg se ide u evropska nadmetanja.

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 13 sati 33 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 27 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar