Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2014, 21:36

„Sveci“ opet u ritmu

č: | fb:

U 4. kolu Prve lige centralne Srbije u šahu, koja se igra u Kraljevu, večerašnje četvrto kolo od ekipa Kolubarskog okruga „preživeo“ je samo VŠK „Sveti Nikolaj“ posle pobede nad solidnim sastavom OŠK Paraćin od 3,5:2,5. Ubljani su poraženi 2,5:3,5 od pirotskog Progresa, a VŠK 2005 sa 1,5:4,5 od domaćina Sloge.

Starijem VŠK-u „Sveti Nikolaj“ cele poene doneli su Danilo Milanović, Vlada Kostić, Milan Božić i Nenad Popović, remizirao je vm Viorel Jordakesku na prvoj tabli sa makedonskim im Filipom Pančevskim, dok je predaju potpisao Branko Komnenić.

Kod Ubljana, remizirali su Blesić, Ivanović i Ratković, poraženi su crnogorski im Slaviša Milanović i ubski FIDE majstor Vladeta Sandić, dok je im Lapčević jedini pobedio.Mlađem VŠK-u 2005 ceo poen doneo je Milan Popović, remizirao je Jovanović na prvoj ploči sa turskim vm Suatom Atalikom, a poraženi su Stojanović, Panić, Ilić i Perić. Uz VŠK 2005, strance u svom sastavu još nemaju Radnički Vodovod 2, VGŠK i Niš, što dovoljno govori dokle je stigao srpski šah. Sa mladima se ne radi, stranci i domaći „internacionalci“ registrovani su za po jedan klub u svakoj od bivših jugoslovenskih država!

Vođstvo na tabeli, jedini sa maksimalnim učinkom od 12 meč bodova čuvaju Požežani. VŠK „Sveti Nikolaj“ je drugi sa 10, a Sloga iz Kraljeva i Sloga iz Petrovca na Mlavi imaju po 9 mecc bodova.VŠK 2005 ima jedan meč bod i deseti je među 12 ekipa.

U 5. kolu, sutra (16.00), VŠK „Sveti Nikolaj“ igra protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi, Ub se sastaje sa drugom ekipom Radnički Vodovod iz Kragujevca, a VŠK 2005 sa Čelinim kamenom iz Studene kod Niša.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 47 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 43 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara