PK Valis (foto: PK Valis)
PK Valis (foto: PK Valis)
24.01.2022, 10:08

Plivačice Valisa najbolje na državnom prvenstvu

č: | fb:

Plivački klub Valis ostvario je izuzetne rezultate na državnom prvenstvu u disciplini 5000 metara, koje je proteklog vikenda održano na bazenu Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku. Valjevski klub predstavljalo je šest plivača predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

 

Seniorski državni prvak za 2022. godinu je postala Nađa Lazarević isplivavši deonicu od 5000 metara za 1 čas 3 minuta 24 sekunde što je najbolji seniorski rezultat u ovoj diciplini ikada isplivan u ženskoj konkurenciji. Nađa je ujedno i najuspešnija starija juniorka.

 

Na drugom mestu u seniorskoj konkurenciji trku je završila Maša Cvetković u vremenu 1 čas, 3 minuta, 47 sekundi. Maša je ujedno i najuspešnija mlađa juniorka Srbije sa najboljim rezultatom ikada isplivanim u kategoriji mlađih juniorki.

 

Anja Radojević je u kategoriji starijih juniorki trku završila na trećam mestu, dok je Vuk Tešanović u svojoj kategoriji bio četvrti. Dobre debitantske nastupe su imali Simon Stefanović i Tara Terzić.

 

"Bolji početak nove sezone nismo mogli da očekujemo, Maša Cvetković je na trku došla direktno sa priprema iz Sarajeva gde sparinguje sa jednom od najboljih svetskih mladih plivačica Iman Avdić, dok su ostali plivači nastupili neposredno po završetku bazičnih priprema u hotelu Vrujci. Očekujemo odličnu sezonu i nove uspehe na takmičenjima koja nas očekuju", rekao je predsednik PK Valis Branislav Kovačević.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 1 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 1 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara