Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2014, 21:03

Derbi Ubljanima, poraz „Svetaca“

č: | fb:

U 5. kolu Prvenstva centralne srbije u šahu, igranom večeras u Kraljevu, VŠK „Sveti Nikolaj“ doživeo je prvi poraz od Sloge iz Petrovca na Mlavi 2:4, Ubljani su dobili derbi sa kragujevačkom ekipom Radnički Vodovod 2 od 3.5:2,5, dok je VŠK 2005 došao do boda protiv Čelinog kamena iz Studene kod Niša posle šest vezanih remija i 3:3.

Za VŠK „Sveti Nikolaj“ cele poene osvojio je im Milan Božić, do sada sa maksimalnim učinkom. Remizirali su vm Viorel Hordakesku i vm Vlada Kostić, dok su poraženi vm Danilo Milanović, Nenad Popović i FIDE majstor Branko Komnenić. Poraz sa Petrovčanima ozbiljno dovodi u pitanje ambicije „Svetaca“ da se vrate u Prvu ligu Srbije.

Kod Ubljama, pobedili su Slaviša Milanović i Milovan Ratković, remizirali su Miloš Lapčević, Vlaso Blesić i Vladeta Sandić, a izgubio je Dragutin Ivanović Za VŠK 2005 šest vezanih remija doneli su Jovanović, Stojanović, Panić, Perić, Živković i Popović. Kapiten, im Dragan Ilić izostavio je sebe iz sastava posle sinoćnjeg poraza.

Na tabeli vode Požežani sa maksimalnih 15 meč bodova, ispred Sloge (Kraljevo) i Sloge (Petrovac) sa po 12, VŠK „Sveti Nikolaj“ sa 10, te Paraćinaca i Ubljana sa po 9 mecc bodova. VŠK 2005 je sa 2 meč boda 10. među 12 ekipa.

Sutra se igraju dva kola, koja lako mogu rešiti pitanje pobednika. Pre podne (9.00), u 6. kolu, VŠK „Sveti Nikolaj“ igra derbi sa Slogom (Kraljevo), Ub se sastaje sa OŠK Paraćin, a VŠK 2005 sa Slogom (Požega).

Popodne (16.00), igraju Ub-Sloga (Petrovac), VŠK „Sveti Nikolaj“-Čelin kamen i VŠK 2005-Progres (Pirot).

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim), turnir se završava 21. septembra, a pobednik ide u Prvu ligu Srbije.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 14 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...