Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
18.09.2014, 21:05

VŠK „Sveti Nikolaj“ srušio lidera

č: | fb:

VŠK „Sveti Nikolaj“ naneo je večeras prvi poraz Slogi iz Požege, lidera Prve lige centralne Srbije u šahu, rezultatom 4:2 i pomogao Slogi iz Kraljeva da, posle pobede nad Ubljanima od 4,5:1,5, preuzme vođstvo na tabeli. VŠK 2005 je zabeležio prvu pobedu, savladane su Nišlije sa 4,5:1,5.

Pobedu „Svecima“ u derbiju 8. kola doneli su im Milan Božić, koji je posle startnog remija naređao sedam pobeda,  vm Danilo Milanović i Nenad Popović. Remizirali su vm Viorel Jordakesku i vm Vlada Kostić, dok je poražen FIDE majstor Branko Komnenić, kome su izgleda „sve lađe potonule“.

Kod Ubljana, na visini zadatka bili su Blesić, Ratković i Sandić sa po pola poena, a poraženi su S. Milanović, Lapčević i Ivanović. Ceo poen VŠK-u 2005 večeras su doneli Stojanović, Panić (kontumacijom) i Živković, a po pola poena Jovanović, Ilić i Perić.

Na tabeli vodi Sloga (Kraljevo) sa 21 meč bodom, ispred Sloge (Petrovac na Mlavi) i Sloge (Požega) sa po 19, VŠK-a „Sveti Nikolaj“ sa 16 i OŠK-a Paraćin sa 15 meč bodova. Ub je šesti sa 13, a VŠK 2005 je 10. sa 7 meč bodova među 12 ekipa.

U 9. kolu, sutra (16.00) se igra valjevski derbi VŠK „Sveti Nikolaj“ – VŠK 2005, dok Ub igra sa Čelinim kamenom iz Donje studene kod Niša. Turnir se završava 21. septembra, pobednik ide u Prvu ligu Srbije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 27 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara