Slavlje igrača FK Jasenica nakon postignutog gola (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje igrača FK Jasenica nakon postignutog gola (foto: Đorđe Đoković)
20.09.2014, 18:30

Jedanaesterci za preokret

č: | fb:

Budućnost-Krušik i Jedinstvo uknjižili su nove bodove identičnim rezultatom 2:1 (0:1). Valjevci protiv Jsenice iz Smederevske Palanke, Ubljani protiv Sloge iz Požege. Na obe utakmice jedanaesterci su domaćinu doneli preokret.

Budućnost-Krušik je u prvih 15 -20 minuta stvorila nekoliko izglednih prilika, a napadači su „proslavili“ golmana gostiju Tačkovića. Kako biva u sličnim situacijama, kazna je stigla već u 36. minutu, kada je Popović udarcem glavom posle kontraudara Jasenice savladao Rankovića.

Prvi gol Rajevca iz penala

Prvi gol Rajevca iz penala (Foto: Đorđe Đoković)

Izjednačio je Rajevac u 56. munutu sa „bele tačke“, posle faula nad Raševićem, a najbolji strelac domaćih je, opet iz jedanaesterca, postavio konačan rezultat u 68. minutu pošto je neko od gostiju igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Sudija Marko Đoković iz Čačka nije se proslavio, bila je to arbitraža po sistemu „šila, parala – uzimala, dvala“ uz nekoliko žutih kartona, a Budućnost-Krušik je od 54. minuta igrala bez Čočovića isključenog zbog dve javne opomene.

Budućnost-Krušik: Ranković – Nešić (Maksimović), Gentić, Tomić, Živanović – Jevtić, Đurić (Baljak), Čočović, Rašević – S. Ilić, Rajevac (Marković).

Odbrana golmana FK Jasenica

Odbrana golmana FK Jasenica (Foto: Đorđe Đoković)

Prva pobeda Ribnice

Pobedu Ubljanima protiv čvrstih Požežana, posle vođstva gostiju, doneli su, u drugih 45 minuta igre, Boban Stojanović iz jedanaesterca i Ranković. Železničar sutra (16.00) u Lajkovcu dočekuje Jošanicu iz Novog Pazara.

Budućnost-Krušik je i dalje u vođstvu sa 16 bodova, ispred Loznice sa 15 i Jedinstva sa 13 osvojenih bodova.

„Zonaši“ su takođe igrali 6. kolo. Ribnica je protiv Polimlja iz Prijepolja zabeležila prvu pobedu od 2:1. Golove su postigli Simić i Simović. Radnički je na Petom puku pobedio Zlatar iz Nove Varoši sa 1:0 golom Dragojevića, lajkovački Zadrugar je igrao 0:0 u Sevojnu, a Brezovica je poražena 0:2 od FAP-a u Priboju na Limu. OFK Osečina sutra (16.00) igra sa Slogom u Sjenici.

Zadrugar i Radnički su u vrhu tabele sa po 10 bodova, vodi Rađevac iz Krupnja sa tri boda više.

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 3 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...