Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
21.09.2014, 15:28

Kraljevčani u Prvoj ligi Srbije

č: | fb:

Pobedom na Prvenstvu centralne Srbije u šahu, igranom u Kraljevu, domaća Sloga osvojila je prvo mesto i izborila plasman u Prvu ligu Srbije. Kraljevčani su danas, u poslednjem kolu, igrali 3:3 sa Slogom iz Petrovca na Mlavi, uz šest vezanih remija, i sačuvali prvo mesto zahvaljujući većem broju osvojenih poena od Požege na drugom mestu.

VŠK „Sveti Nikolaj“ pobedio je Progres iz Pirota sa 4,5:1,5 i zauzeo četvrto mesto. Ceo poen danas su osvojili vm Milanović, Popović i fm Komnenić, dok su remizirali vm Jordakesku, vm Kostić i im Božić.

U komšijskom derbiju Ub-VŠK 2005 bilo je 3:3 sa šest vezanih remija: Lapčević-Jovanović, Stojanović-Blesić, Ivanović-Panić, Ilić-Ratković, Sandić-Perić, Živković-Vilimonović.

Konačna tabela: Sloga (Kraljevo) i Požega po 28 meč bodova, Sloga (Petrovac) 26, VŠK „Sveti Nikolaj“ 25, OŠK Paraćin 16, Ub 15, Progres i Čelin kamen po 13, Radnički Vodovod 2 KG i VŠK 2005 po 9, Niš 3, VGŠK (Veliko Gradište) 1 meč bod.

U niži rang ispali su VGŠK i Niš.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 54 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...