Aleksandar Kovačević (foto: Vaterpolo savez Srbije)
Aleksandar Kovačević (foto: Vaterpolo savez Srbije)
12.08.2022, 09:44

Kovačević iz Valisa najbolji na startu Svetskog juniorskog prvenstva

č: | fb:

Na startu Svetskog juniorskog prvenstva za vaterpoliste u Beogradu prvotimac valjevskog Valisa Aleksandar Kovačević proglašen je za igrača utakmice protiv SAD. U derbiju prvog dana prvenstva Srbija je savladala SAD sa ubedljivih 17:9 (4:3, 4:1, 5:4, 4:1), a Kovačević je postigao tri gola.

 

Naši mladi vaterpolisti su na početku utakmice stekli prednost od 4:1, ali su gosti uzvratili, da bi veliku prednost napravili u drugoj četvrtini i do kraja meča samo je uvećali. Strelci za Srbiju bili su: Kojić 4, Kovačević 3, Gavrilović 3, Dimitrijević 2, Urošević 2, Stanić 2 i Brešćanski 1.

Srbija-SAD

Srbija-SAD (Foto: Vaterpolo savez Srbije)

 

Na Svetskom juniorskom prvenstvu učestvuje 16 selekcija, a reprezentacija Srbije je u grupi C sa SAD, Italijom i Novim Zelandom. Italija je očekivano savladala Novi Zeland sa 20:8. U subotu naši momci igraju protiv Novog Zelanda, a 15. avgusta protiv Italije.

 

U prvom kolu ubedljive pobede ostvarili su i Španija, Hrvatska, Crna Gora i Uzbekistan. Prvoplasirane ekipe će direktno izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije eliminaconi deo prvenstva započeti utakmicama osmine finala.Grupa u kojoj se nalazi Srbijaukršta se sa grupom u kojoj su Crna Gora, Španija, Kanada i Južna Afrika.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 3 sati 51 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...