Nebojša Aleksić  (foto: Andrej Ranković)
Nebojša Aleksić (foto: Andrej Ranković)
17.08.2022, 11:50

"Mladi igrači se vraćaju u rodni grad da bi fudbalsko Valjevo dobilo klub u Prvoj ligi"

č: | fb:

Prvu zvaničnu utakmicu ove sezone sigurno će pamtiti Nebojša Aleksić, mladi fudbaler koji je ponikao u Senjaku, a nakon pet godina konačno je zaigrao seniorski fudbal u rodnom gradu i postigao jedini gol za svoj tim na utakmci Budućnost Krušik-Rađevac iz Krupnja koju su Valjevci izubili rezultatom 2:1.

 

Godinama unazad od lokalnih ljubitelja fudbala čuli su se vapaji da bi ekipu trebalo podmladiti igračima koji su rano napustili Valjevo i otišli u prestonicu. Pored Aleksića u startnoj postavi su se našli Stefan Tešić i Nemanja Isidorović, što je osveženje u odnosu na ranije sezone. Priča sa momkom rođenim 2001. godine, koji je bio deo šampionske ekipe Brodarca iz Omladinske lige Srbije, počela je od poslednjih 90 minuta nakon kojih su pomenuti simpatizeri kluba ipak bili razočarani.

 

- Naravno da smo očekivali pobedu u prvom meču, naročito zbog uloge favorita koja nam je pripala. U prvom poluvremenu imali smo prednost, i mislim da smo bili konkretniji, međutim u nastavku smo primili dva nesrećna gola koja su nas koštala bodova. Što se tiče mene, nisam osetio veliki pritisak zbog ambicija kluba, malo nas je poremetio taj izjednačujući pogodak, a nakon drugog nismo uspeli i pored nekih obećavajućih akcija da dođemo do boda. Mislim da je i Rađevac pokazao da će biti ozbiljan protivnik svim ekipama u ovoj sezoni – počeo je priču mladi fudbaler.

Utakmica na Pećini

Utakmica na Pećini (Foto: Slobodan Gligorić)

 

U neformalnim razgovorima neretko se moglo čuti da mladi igrači prethodnih godina nisu želeli da se vraćaju u rodni grad. Do promene je došlo, tvrdi sagovornik, zbog većih ambicija i želje da fudbalsko Valjevo konačno ima klub u Prvoj ligi Srbije. Aleksić veruje da ih poraz na startu sezone neće demotivisati i uspavati, i naglašava da je potreban period za uigravanje novih igrača.

 

- Nakon dve godine u Obrenovcu bilo je vreme za promenu sredine, a kada sam čuo da se dugogodišnji drug Tešić vraća ubrzo sam dobio poziv od čelnika kluba. Zaista ni tada nisam razmišljao o tome, sve dok nisam saznao da ambiciozni ljudi žele da odvedu klub u viši rang. Mislim da je za mladog igrača značajno da nastupa u takvim sredinama. Prethodnih godina Prvu ligu Srbije igrala je i Budućnost iz Dobanovaca, pa mislim da je i najkvalitetnijoj ekipi iz Valjeva mesto u tom rangu. Bez obzira na krajnji ishod, sviđa mi se što su napravljeni neki pomaci i mislim da će vreme pokazati da nisam pogrešio- kaže Aleksić.

 

Talentovani fudbaler ovim sportom počeo je da se bavi u petom razredu osnovne škole u Senjaku, školi fudbala koja mu je omogućila odlične uslove za razvoj. To se, dodaje, najbolje videlo prilikom prelaska u beogradski Voždovac gde nije imao problema u novoj sredini kada su u pitanju treninzi i uopšte prilagođavanje.

 

- Sećam se i prvih treninga sa Predragom Simićem, sa kojim sam u jednom momentu radio i individualno kada su ostali vršnjaci pohađali nastavu u školi u smeni suprotnoj od moje. Pamtim da smo nakon dve godine rada iako mlađi uspeli da osvojimo i ligu ovog okruga i budemo na korak do Kvalitetne lige Srbije, što je zaista veliki uspeh. Poraženi smo od kraljevačkog Kikera, a u nastavku karijere nastupao sam za beogradski Voždovac, Brodarac i Radnički iz Obrenovca. Pamtim period iz Obrenovca kada smo nakon promene trenera na startu u nastavku igrali sjajno i na kraju završili na trećoj poziciji. Šteta što me je tada omela i povreda da pružim još više. Uglavnom i iz tog grada u kojem sam stekao dosta prijatelja nosim lepe uspomene – kaže Aleksić.  

 

Iako je odigrao samo jednu zvaničnu utakmicu sagovornik je uporedio ovu grupu Srpske lige sa beogradskom u kojoj je nastupao u dresu Radničkog. Poslednjih godina mišljenje brojnih fudbalskih radnika je da je zapadna grupa najkvalitetnija od ukupno četiri koliko se igra u srpskom klupskom fudbalu.

 

- Znatno se čvrše igra u zapadnoj grupi što se videlo već od prvog kola, verujem da će tako biti i u nastavku sezone, međutim zaista mislim da imamo ekipu koja ima kvalitet i može biti dobro plasirana. Videćemo kako će to izgledati. Odlične su bile i pripreme sa trenerima Kovačevićem i Lazićem pa se nadam da ćemo, kako liga bude odmicala, doći do prave forme i plasmana u gornji deo tabele – završio je mladi fudbaler.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 54 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 44 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...