Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
Mlada reprezentacija Srbije (foto: Vaterpolo savez Srbije)
20.08.2022, 09:30

Srebro za Kovačevića i Stanića na Svetskom prvenstvu

č: | fb:

Valjevo i Vaterpolo klub Valis mogu biti ponosni na Aleksandra Kovačevića i Petra Stanića (VK Šabac, ponikao u Valisu) koji, posle evropskog zlata, donose svetsko srebro u naš grad!

 

Ove godine osvojili su i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama. Treba spomenuti i sjajnog Kragujevčanina Bogdana Gavrilovića, koji je prošlu sezonu odigrao za prvi tim Valisa, a sa našom juniorskom ekipom osvojio titulu prvaka države.

 

U uzbudljivom finalu Svetskog juniorskog prvenstva za vaterpolisteu Beogradu sinoć je mlada reprezentacija Srbije (2004. i mlađi) poražena od odlične selekcije Mađarske sa 16:15, nakon izvođenja peteraca. U regularnom delu utakmica je završena rezultatom 11:11, po četvrtinama 2:4, 2:1, 2:3 i 5:3. Mađari su realizovali sve peterce, dok je Stanićev šut golman odbranio.

 

Mađarska je vodila veći deo susreta, naša ekipa je teško uspevala da se odbrani od šuteva spolja, a pritom je pravila više grešaka u napadu. Naši momci su jurili rezultat i uspeli da izbore peterce, uz veliku podršku navijača na tribinama bazena "25. maj – Milan Gale Muškatirović", mada su pri kraju susreta imali priliku da povedu i pobede.

 

Mlada reprezentacija Srbije

Mlada reprezentacija Srbije (Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Najefikasniji u našem timu bio je Aleksandar Kovačević sa 4 pogotka (2 iz četveraca), Kojić je postigao 3, Gavrilović, Dimitrijević i Urošević po 2, a Božović i Brešćanski po 1. Za veoma uspešnu srpsku generaciju igrali su još Stanić, Pajković, Maraš, Gajić, Virijević i Bodiroga, a predvodio ih je šef stručnog štaba Uroš Stevanović.

 

Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je reprezentativac Srbije Nikola Kojić, naš najbolji strelac sa 20 golova. Kovačević je postigao 15, Gavrilović 13, a Stanić 9 golova.

 

Utakmici su prisustvovali predsednik FINA Husein Al Musalam, minsitar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik VSS Viktor Jelenić, selektor seniorske reprezentacije Dejan Savić i legendarni srpski vaterpolisti koji će se 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 26 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 23 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara