Osvajači medalja AK Valjevo (foto: Aero-klub Valjvo)
Osvajači medalja AK Valjevo (foto: Aero-klub Valjvo)
13.09.2022, 09:16

Piloti AK Valjevo osvojili pet medalja na takmičenju u Trsteniku

č: | fb:

Aero-klub Trstenik je ove godine četvrti put organizovao EX Jugoslovenski Blanik kup, koji je održan od 9. do 11. septembra na Sportskom aerodromu Trstenik.

 

Pored velikog broja takmičara iz Srbije, Bosni i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, piloti Aero-kluba Valjevo osvojili su prvo i treće mesto u ekipnom i sve tri medalje u pojedinačnom takmičenju. Ekipu je uspešno pripremao i vodio nastavnik letenja Predrag Milošević.

 

Ekipno zlato su osvojili Dejan Nedović i Nikola Nikolić (tim Kolubara Valjevo), a bronzanu medalju Nikola Milošević i Slobodan Rajević (tim Spot Hopper). Pojedinačno, najuspešniji je bio Slobodan Rajević, koji je osvojio zlatnu medalju, Matija Manojlović se okitio srebrom, dok je Dejan Nedović osvojio bronzanu medalju.

 

Piloti su se takmičili u dve kategorije: profesionalna (takmičari sa važećom dozvolom i lekarskim uverenjem) "ekipno-pojedniačno" i motivaciona (lica sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem) "ekipno-pojedniačno".


"Za sve vreme takmičenja u našem timu je vladao zavidan nivo saradnje i podrške među članovima ekipe, što je na kraju rezultiralo velikim brojem osvojenih medalja. Ovako mlada i perspektivna ekipa pilota je rezultat napornog rada Aero-kluba, i to svakako daje nadu da će klub postati ozbiljan centar za obuku pilota. To je cilj AK Valjevo i zato ovakvi rezultati daju nadu da će se uspeti u tome. Zahvaljujemo svima koji su verovali u naš rad i dali podršku da uspemo u svojim planovima", kažu u AK Valjevo.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 40 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...