Dom sporta General Svetomir Đukić (foto: Kolubarske.rs)
Dom sporta General Svetomir Đukić (foto: Kolubarske.rs)
15.11.2022, 12:49

Završena rekonstrukcija Doma sporta "General Svetomir Đukić"

č: | fb:

Završena je rekonstrukcija Doma sporta "General Svetomir Đukić", nekadašnjeg "Partizana", koja je koštala 60 miliona dinara. Radovi na zameni parketa u velikoj i maloj sali, sređivanje svlačionica i mokrih čvorova finansirani su iz gradske kase sa 20 miliona dinara.

 

Prošle godine je urađena spoljašnja rekonstrukicja; zamenjen je krov, termički omotač oko objekta, postavljen novi kotao, a vrednosti tih radova, koje su finansirali grad Valjevo i Ministarstvo rudarstva i energetike, je 40 miliona, od čega je država izdvojila 12 miliona dinara. 

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića već od ponedeljka 14. novembra kreću programi za najmlađe, u organizaciji Ustanove za fizičku kulturu "Valis", poput školice sporta, gimnastike i borilačkih sportova, koje će realizovati profesori fizičkog vaspitanja "Valisa".

 

- Generacije Valjevaca pamte stari "Partizan", i svi smo neke prve sportske korake napravilo upravo u ovoj sali. Veoma sam srećan što Dom sporta "General Svetomir Đukić" počinje svoj novi život sa novim imenom i novim izgledom i što će ga današnje generacije pamtiti po lepom. Grad Valjevo u saradnji sa Republikom Srbijom i nadležnim ministarstvima ulaže u sportsku infrastrukturu. Valjevo je grad sporta i naš cilj je da približimo sport svim generacijama i da omogućimo kvalitetno bavljenje sportom, od rekreativnog do vrhunskog sporta. Zato je važno to što smo ovaj objekat, koji se nalazi u srcu grada i koji je simbol sporta u našem gradu, uredili i spremno dočekujemo pre svega najmlađe Valjevce - rekao je gradonačelnik Gojković.

Doma sporta General Svetomir Đukić

Doma sporta General Svetomir Đukić (Foto: Kolubarske.rs)

Direktor UFK "Valis" Željko Ostojić je rekao da je ustanova pripremila brojne projekte, a jedan od najvažnijih je saradnja sa Predškolskom ustanovom "Milica Nožica".

 

- Pedagoške službe "Valisa" držaće časove fizičkog vaspitanja za sve naše predškolce u terminu jednom nedeljno, zajedno sa njihovom pedagozima. To je nešto što su naše kolege radile davno i mnogi Valjevci se toga sećaju. Mi smo negde u međuprostoru zastali i zaboravili na to, ali evo sa novim imenom, sa rekonstruisanom halom ponovo to podstičemo, tako da mališani mogu imati zdrav i normalan psihofizički razvoj. Nadam se da će se rezultati ulaganja u ovu salu i ulaganja u pedagoški rad kroz četiri do pet godina videti. Apelujem, s obzirom na to da dolazim iz prosvete, da su nam deca neaktivna i da moramo da vodimo računa o tome. Mi smo izašli u susret svim sportskim klubovima koji su aplicirali, napravili smo neki preliminarni raspored i za sada je taj raspored na opšte zadovljstvo - rekao je Željko Ostojić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 4 sati 32 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 4 sati 33 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 26 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara