Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
07.12.2022, 10:41

Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno

č: | fb:

Plivačica valjevskog PK "Valis" Maša Cvetković postal je seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno, ujedno je i najbolja juniorka u zemlji u ovoj disciplini.

 

U Novom Sadu je održano juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u plivanju na kome je učestvovalo 282 plivača iz 38 klubova. Plivački klub "Valis" je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

 

U disciplini 200 metara delfin Maša je osvojila zlato u kategoriji juniorki, a isti uspeh je otvarila i u disciplini 200 metara leđno i osvojila titulu juniorske prvakinje Srbije, dok je u disciplini 400 metara slobodno Maša u cilju trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

 

Anja Radojević je plivala dva finala, u disciplini 200 metara leđno je finalnu trku završila kao šesta seniorka Srbije, isti plasman Anja je ostvarila i u disciplini 100 metara leđno. Vuk Tešanović je plivao u finalnoj trci u disciplini 200 metara leđno i plasirao se na četvrtu poziciju u kategoriji mlađih juniora sa samo 7 stotinki zaostatka za trećeplasiranim plivačem, dok je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin trku završio kao peti mlađi junior Srbije. 

 

"Čestitamo našim plivačima na uspešnom nastupu na prvenstvu Srbije, a posebno Maši Cvetković koja se od septembra školuje i trenira u Ljubljani, za šta je potrebno veliko odricanje i naporan rad, koji će uz talenat koji Maša ima u budućnosti doneti još plivačkih titula valjevskom plivanju. Ostaje žal zbog nastupa Anje Radojević u veoma otežanim uslovima, ona je svoje trke plivala nedovoljno oporavljena od jake prehlade koja je pratila poslednjih desetak dana, a posebno nas raduju nastupi u finalima koje je imao Vuk Tešanović," kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 45 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 41 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...