Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
07.12.2022, 10:41

Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno

č: | fb:

Plivačica valjevskog PK "Valis" Maša Cvetković postal je seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno, ujedno je i najbolja juniorka u zemlji u ovoj disciplini.

 

U Novom Sadu je održano juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u plivanju na kome je učestvovalo 282 plivača iz 38 klubova. Plivački klub "Valis" je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

 

U disciplini 200 metara delfin Maša je osvojila zlato u kategoriji juniorki, a isti uspeh je otvarila i u disciplini 200 metara leđno i osvojila titulu juniorske prvakinje Srbije, dok je u disciplini 400 metara slobodno Maša u cilju trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

 

Anja Radojević je plivala dva finala, u disciplini 200 metara leđno je finalnu trku završila kao šesta seniorka Srbije, isti plasman Anja je ostvarila i u disciplini 100 metara leđno. Vuk Tešanović je plivao u finalnoj trci u disciplini 200 metara leđno i plasirao se na četvrtu poziciju u kategoriji mlađih juniora sa samo 7 stotinki zaostatka za trećeplasiranim plivačem, dok je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin trku završio kao peti mlađi junior Srbije. 

 

"Čestitamo našim plivačima na uspešnom nastupu na prvenstvu Srbije, a posebno Maši Cvetković koja se od septembra školuje i trenira u Ljubljani, za šta je potrebno veliko odricanje i naporan rad, koji će uz talenat koji Maša ima u budućnosti doneti još plivačkih titula valjevskom plivanju. Ostaje žal zbog nastupa Anje Radojević u veoma otežanim uslovima, ona je svoje trke plivala nedovoljno oporavljena od jake prehlade koja je pratila poslednjih desetak dana, a posebno nas raduju nastupi u finalima koje je imao Vuk Tešanović," kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...