VK Valis (do 14 godina) (foto: VK Valis)
VK Valis (do 14 godina) (foto: VK Valis)
27.03.2023, 07:01

Valis treći na Kupu Srbije za igrače do 14 godina

č: | fb:

Vaterpolisti Valisa su u Novom Sadu osvojili treće mesto u Kupu Srbije za igrače do 14 godina. Oni su u duelu za bronzanu medalju pobedili svoje vršnjake iz ekipe Novog Beograda sa 9:7.

 

Ispred Valjevaca su se plasirali Šabac i Banjica, dok su iza Valisa ostali Novi Beograd, Vojvodina i Partizan.

 

Treba napomenuti da su naši mladi vaterpolisti do završnog turnira preskočili dva kvalifikaciona na Regionu, kao i polufinalnu fazu takmičenja.

 

Pohvale za postignuti rezultat zaslužuje i trener ove generacije Nikola Ivanović, kao i ceo stručni štab Valisa koji očigledno sprovodi sistematski rad sa mlađim uzrastima, koji je zapažen u celoj Srbiji.

 

Pored ovog uspeha, Valjevci su u kategoriji godišta 2005. i mlađih ušli među šest najboljih timova u državi, dok je generacija rođena 2007. godine preskočila završnicu takmičenja u svom uzrastu, zbog bolesti nekolicine igrača, ali se i ona nalazi među osam u Srbiji.

 

Uz sve pomenuto, kao šlag na tortu dođe finale Kupa Srbije za 2011. godište, koje će se narednog vikenda održati u Petnici, u koje je Valis ušao sa maksimalnim učinkom od šest bodova iz tri meča.

 

Ovi momci će u finalu za rivale imati: Šabac, Vojvodinu, Partizan, Novi Beograd i Beograd, a svi u klubu očekuju još jednu medalju.

 

Seniorski sastav će u subotu od 21 sat u okviru Super lige dočekati ekipu Šapca, pa svi koji žele da na delu vide izabranike Miloša Sakovića mogu da dođu u Petnicu i ranije, da bi se uverili i u potencijal mladih "vidri".

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.