Metalac - Dinamo: Davor Laković u akciji (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Dinamo: Davor Laković u akciji (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2014, 20:13

ORK Metalac izgubio od Dinama

č: | fb:

U doigravanju za plasman u Superligu Srbije ekipa ORK Metalca poražena je večeras od Dinama sa 25:27 (11:12). Stari znanci, još iz vremena jugoslovenskog velikog rukometa iz 1950-tih godina prošlog veka, Valjevci i Pančevci odigrali su pred oko 200 gledalaca dopadljivu utakmicu.

Dinamo je bio bolji, brži i raznovrsniji i u odbrani i u napadu, pa zasluženo nosi bodove. Štaviše, gosti su početkom drugog poluvremena poveli sa četiri gola razlike i mogli tada da reše pitanje pobednika. Međutim, pritisnuti borbenim Valjevcima grešili su, što su domaći kažnjavali. Igrače Dinama i njihovu „kluipu“ uhvatila je panika, pa su na kraju ostali bez korpulentnog beka Radanovića i službenog predstavnika kluba, koji su isključeni, tako da su sa dva igrača manje jedva sačuvali pobedu.

Metalac - Dinamo Pančevo

Ivan Radojičić 'u senddviču' (foto: Đorđe Đoković) (Foto: Đorđe Đoković)

Treba reći i to da ORK Metalac u prvom poluvremenu, u dva navrata, nije iskoristio prednost od dva igrača više u polju, čak je primljen gol, dok su jedan gol postigli kada su imali „samo“ igrača više! Golmani Đorđević (ORK), odnosno Breti i iskusni Stojiljković (Dinamo) solidno su branili i maju po 17, odnosno ukupno 15 odbrana i „skinut“ sedmerac.

Najefikasniji kod Valjevaca bili su Vujić sa 6, Laković sa 5 (2), te Radojičić, Jokanović i Lukić sa po 4 pogotka, dok su najbolji strelci u ekipi Dinama bili Mirčevski sa 7, Davidović sa 5, kao i Sretenović, Ervaćanin i Opačić sa po 4 gola.

Metalac - Dinamo Pančevo

Gol Nikole Jokanovića (foto: Đorđe Đoković) (Foto: Đorđe Đoković)

Sudili su Radulović i Savić iz Beograda.

U sredu, Metalac u nastavku takmičenja igra sa Slogom u Požegi, a potom u Valjevo dolazi Planinka iz Kuršumlije.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 50 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara