Metalac - Borac, prodor Kužete (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Borac, prodor Kužete (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2014, 21:17

Borac bolji za „pola koša“

č: | fb:

Metalac je večeras kao domaćin zasluženo izgubio pretposlednju utakmicu Super lige Srbije - Borac je pobedio sa 73:72 (28:16, 10:18, 20:20, 15:18) i zabeležio treću pobedu, dok su Valjevci ostali na četiri uspeha do sada.

Ispostavilo se da je presudila prva četvrtina u kojoj postava gostiju Protić, Dumić, Pešaković, Marelja, Albijanić načinila prednost od 12 poena. Igrači Metalca su mašili „zicere“, neprecizno šutirali, nisu mogli da brane igru „dva na dva“ (pik en rol) Čačana, pa je trener Đokić čestim izmenama i ritmom igre pokušavao da dođe do preokreta. Iskusni centri Popović i Tanasković dobili su prednost nad Dujkovićem (22, 226), koji je dobro odigrao pre dva dana protiv Crnokose.

Metalac - Borac

Popović u duelu sa Albijanićem i Mareljom (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci su prvi put poveli tek u 34. minutu, sa 61:60, i od tada je postojala rezultatska neizvesnost. Posle kraćeg pada u igri, Čačani su se ipak oporavili, kaznili brzoplete Valjevaca šuteve za tri poena i na minut 44 sekunde pre kraja poveli sa 73:67. Metalac je na 34,7 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene sa semafora smanjio na 72:73. Borac uzima tajm-aut, Protić ne pogađa, ali promašuju i domaći košarkaši, pa su Čačani slavili.

U nokaut sistemu igranja svaki drugi dan povređene igrače imale su obe ekipe – u Metalcu se Bakiću i Kruščiću večeras pridružio Čakarević, dok Borac nije mogao da računa na Mandića, Stevovića... Najefikasniji su bili Kužeta sa 16, Tomašević i Knežević sa po 11, te Mičel i Vulridž sa po 10 poena kod Metalca, a Pešaković sa 17, Marelja, Albijanić i Protić sa po 13 i Dumić sa 11 poena u ekipi Borca.

Metalac - Borac

Marelja 'kuca'... (Foto: Đorđe Đoković)

Stari dobri derbi opravdao je očekivanja, Čačani su bili soretniji i sretniji, a u Metalcu bi mogli ponešto da nauče i od toga kako radi Borac. Strpljivo,bez stalne jurnjave za ABA ligom. Mnogo su dobili povratkom nekadašnjeg centra Marka Ivanovića Badže za sportskog direktora, trener Raško Bojić je godinama u klubu, Čačani imaju prednost nad „uvoznim vedetama“!

Utakmici je prisustvovao i čačanski novinar Aleksandar Stefanović – Aco „Puš“ (83), po obrazovanju DIF-ovac, jedan od Borčevih trenera iz vremena ulaska u Prvu ligu Jugoslavije. Još je aktivan, piše za beogradski „Sport“.

Metalac u sredu igra sa Crvenom zvezdom u Železniku, dok se Borac sastaje sa kragujevačkim Radničkim u dvorani kraj Morave.

Aktuelno

Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti Pre 42 minuta

Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta....

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 3 sati 34 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 3 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara