Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 14:03

Đokić počinje „remont“ Metalca

č: | fb:

Posle osvajanja šestog mesta u upravo završenom prvenstvu Superlige Srbije, trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić od ponedeljka počinje posao „remonta“ ekipe. Iako još ne želi da priča o imenima, njegove namere su da podmladi sastav.

- Igrači će biti isplaćeni za učinak u minuloj sezoni, od ponedeljka počinju treninzi, koji će trajati do kraja juna. Jul je tradicionalno mesec odmora, a u avgustu počinju pripreme za novu sezonu - kaže Đokić za Kolubarske.rs.

Saznali smo da ima interesovanja mladih i perspektivnih igrača, među njima su „dva mlada i dva juniorska reperezentativca“ (neki su već tu), da dođu u Valjevo i Metalac. Neki od njih su „na prečac“ postali kandidati za pojedine reprezentativne selekcije posle otkaza pojedinaca. Đokić nije saglasan sa takvim načinom selektiranja i zbog toga što to remeti njegove planove u Metalcu. Šta će biti, videćemo.

Metalac - Borac

Metalac - Borac (Foto: Đorđe Đoković)

O onima, koji ostaju u Metalcu, uz kapitena Nikolu Tomaševića, rano je govoriti. Ipak, bekovi Ognjen Kužeta i Bojan Bakić, koji će morati na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata povređenog kolena, najbliži su tome. Neki nisu zadovoljili odnosm prema obavezama i ekipi, drugi su rovitog zdravlja skloni povređivanju, treće su „ubile godine“. Tamnoputi Amerikanci, Vulridž i Mičel, zanimljivi su igrači ali „bubičavi“, skloni izostajanju sa treninga i provodima po Beogradu. Vulridž je već kupio kartu za povrtatak u SAD.

Konačni koncept zavisi i od toga u kojoj će ligi Metalac igrati u sezoni 2014/2015, u KLS ili u Jadranskoj ABA ligi. Obavešteni tvrde da još uvek postoje šanse za to da Metalac ipak igra ABA ligu „ukoliko se steknu uslovi za to“. U toj varijanti prednost bili dobili nešto iskusniji igrači, uz nekoliko supertalenata. Ukoliko sudbina bude KLS, onda su mladi i perspektivni „apsolutni prioritet“.

U svakom slučaju, svaki valjevski košarkaš, ukoliko je voljan da igra u Metalcu, a spreman da prihvati saradnju sa Vladom Đokićem i njegovim saradnicima, dobro  došao je i imaće „određenu prednost“. Presudan je, ipak, učinak na terenu.

Đokić u julu vodi kadetsku selekciju Srbije, pa bi želeo da do tada „situacija u Metalcu, ako je ikako moguće, bude čista“.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara