Pioniri Spartaka, prvaci Srbije (foto: http://www.ossrb.org/)
Pioniri Spartaka, prvaci Srbije (foto: http://www.ossrb.org/)
10.06.2014, 12:09

Ljiške odbojkaške nade

č: | fb:

Osvojiti pionirsko prvenstvo Srbije za dečake rođene 1998. i mlađe, u konkurenciji Crvene zvezde, beogradskog Železničara, VGSK-a i ostalih klubova, uspeh je i za veće klubove od ljiškog Spartaka. Ne treba, mewđutim, zaboraviti da je Spartak superligaš, da se odbojka u Ljigu igra više od 60 godina, da je reprezentativac Marko Ivović ljiško dete, da je u SFRJ, u B selekciji kod Drage Tomića, igrao Čedica Nedeljković, sada direktor takmičenja u ligama Odbojkaškog saveza Srbije.

- Za mene je jedino merilo potencijala tih momaka to koliko će ih zaigrati u prvom timu. Titule su jedno, šta mogu da urade docnije nešto sasvim drugo – rekao je danas za Kolubarske.rs ljiški „odbojkaški vuk“ Aleksandar Milovanović – Aca Grof, koji je šest decenija prisutan u Spartaku i oko njega. Najpre kao igrač, docnije „tehniko“ ekipe, koja se ui Prvoj B ligi SFRJ sa Borecom iz Titovog Velesa borila za ulazak u elitno društvo.

Meni se dopada srednji bloker Marko Sajić, dvometraš, koji je koliko do juče igrao fudbal (i Čedica je nekada uporedo bio i centarfor FK Spartak), dodao je Milovanović.

- Uveren sam da u toj ekipi ima potencijala - primač servisa Nikola Đorđević bio je MVP finala, Vukašin Ivanović je najbolji tehničar, Marko Sajić je sigurno najbolji bloker ali nije nagrađen iz prostog razloga što su i momci iz drugih klubova morali ponešto od priznanja da dobiju – kaže za Kolubarske.rs njihov trener Bogdan Boca Veličković, koji vodi i prvu ekipu Spartaka. Veličković je, inače, sin Ljubodraga Lana Veličkovića, koji je zbog odbojke iz Negotina došao u Ljig i ostao, skućio se...

Đorđević (prvi sleva), Ivanović (drugi sdesna)

Đorđević (prvi sleva), Ivanović (drugi sdesna) (Foto: http://www.ossrb.org/)

Boca Veličković kaže da su ovi momci povremeno trenirali sa prvom ekipom, a sada će to raditi daleko češće jer su stariji godinu dana.

Na finalnom turniru u Beogradu igrali su još Lazar Tomović, Todor Šiljegović, Ivan Živanović, Stefan Milanović, Nikola Milovanović, Miloš Đorđević, Vojin Kneževič, Bogdan Keselj, Nikola Stanković i Željko Matić. Đorđevići, Nikola i Miloš, braća su od stričeva, pa je nastavljena još jedna od tradicija u ljiškoj odbojci, posle braće Kuburović, Lole i Mikice, ili Bobana i Zorana Ivovića, oca i strica reprezentativca Marka Ivovića.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 4 sati 28 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar