Finale Slice open (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Finale Slice open (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2015, 10:15

Fjučers „Valjevo open 2015“

č: | fb:

U subotu na terenim privatnog TK Slajs (Slice) počinje međunarodni fjučers „Valjevo open 2015“. Kako je Kolubarskim.rs rekao Milan Nešovanović, direktor turnira, koji je prvi put organizovan prošle godine, interesovanje je veliko, pa su učešće najavili teniseri iz Evrope, ali i iz Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

"Na kvalifikacijama, od subote, učestvovaće 64 igrača. Njih osam izboriće plasman u glavni žreb, gde je već njih 24. Prošlogodišnji pobednik Maksim Žanvie (Francuska), neće braniti titulu, pa je prvi nosilac Kiril Dimitrov (Rusija), trenutno 438. igrač na ATP listi. Drugi je naš Danilo Petrović (445), a treći Dmitri Popko (513) iz Kazahstana“, rekao je Nešovanović.

Milan Nešovanović

Milan Nešovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Pre kvalifikacija, poznato je da će Srbija imati i sedmog nosioca, odnosno da će igrati i Filip Blagojević (16) iz Valjeva.

Pored glavnog terena, jednog od četiri pokrivenog šljakom, biće podignute montažne tribine za gledaoce. U sportskom kompleksu TK „Slajs“ ima i teren sa tvrdom podlogom od tartana, kao i jedan pokriveni za igru u zimski uslovima. Razmišljalo se i o nadziđivanju zgrade sa svlačionicama i službenim prostorijama, kako bi se obezbedilo nekoliko soba, ali taj projekat trenutno miruje s obzirom na visoke poreske stope, koje dovode u pitanje svrsishodnost investicije.

Nešovanović nije mogao sa sigurnošću da kaže da li će fjučersa u Valjevu biti i dogodine jer je ITF nagradni fond sa sadašnjih 10.000 američkih dolara podigao na 15.000 dolara. Uz to, najkasnije 2017. organizator će učesnicima turnira morati da obezbedi plaćeno prenoćište i ishranu, što trenutno nije slučaj, a iziskuje dodatne ne male troškove, koje nije lako pokriti.

Mečevi programa glavnog žreba počunju u utorak, 16. juna. Turnir se završava finalom dublova, 20. juna, odnosno finalom singlova, 21. juna. Prošlogodišnji „Valjevo open“ u tenisu ocenjen je uspešnim sa posetom „neuobičajeno visokom“ za tu vrstu turnira.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 24 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 13 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.