Danilo Petrović, Milan Nešovanović i Niko Matić (foto: Đorđe Đoković)
Danilo Petrović, Milan Nešovanović i Niko Matić (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2015, 15:00

Pobednik Nico Matić iz Nemačke

č: | fb:

Na teniskom fjučers turniru „Valjevo open 2015“, koji je danas završen na zemljanim terenima privatnog TK „Slajs“ (Slice), pobednik je Nico Matić iz Nemačke, trenutno 863. igrač na svetskoj ATP listi. Matić je u finalu savladao srpskog igrača Danila Petrovića sa 2:0 (6:4, 6:4).

Pozdrav Petrovića i Matića nakon meča

Pozdrav Petrovića i Matića nakon meča (Foto: Đorđe Đoković)

„Viđen je dobar tenis, šteta što nije bilo trećeg seta“, ocena je direktora turnira Milana Nešovanovića. Odličan meč bilo je i jučerašnje polufinale u kojem je Petrović (445) sa 2:1 pobedio Dmitrija Popka (513) iz Kazahstana.

Prvo mesto u konkurenciji dublova osvojili su Danilo Petrović i Libor Salaba iz Češke, koji su u finalu pobedili švajcarsko-australijsku kombinaciju Antoan Bellier – Aleksandar Lukić sa 2:0 (7:6, 6:4).

Niko Matić

Niko Matić (Foto: Đorđe Đoković)

Danilo Petrović

Danilo Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

Niko Matić i Danilo Petrović

Niko Matić i Danilo Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

U glavnom žrebu fjučersa, čiji je nagradni fond iznosio 10.000 američkih dolara, bila su 32 igrača. Njih osam se izborilo kroz kvalifikacije sa 64 učesnika među teniserima iz Evrope, Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda. Kvalifikant je bio i mladi Filip Blagojević (16) iz Valjeva za kojeg je to ipak bila prejaka konkurencija.

TK „Slajs“ je bio uzoran domaćin i organizator „fjučersa“, čija je sudbina u Valjevu, bar u ovom trenutku neizvesna, s obzirom na to da je Međunarodna teniska federacija (IHF) nagradni fond za tu vrstu turnira ubuduće podigla na 15.000 dolara, a najverovatnije od 2017. godine organizatori bi morali da snose i troškove smeštaja i ishrane učesnika, što nije mala stavka.

Pobednik prošlogodišnjeg „fjučersa“ u Valjevu bio je Maksim Žanvie iz Francuske, koji ovoga puta nije branio titulu.

Finale

Finale (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 2 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara