Metalac - Cibona (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Cibona (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2015, 15:15

Stiže Gabrić, na probi Lazić

č: | fb:

Valjevo i KK Metalac ponovo su, uz pripreme reprezentacije Srbije za prestojeće EP, ponovo u žiži interesovanja košarkaške javnosti. Po već viđenom receptu, ili pojedini lokalni mediji „nezvanično“ saznaju novosti, ili apsolutni lider soprtske štampe svira note lagane Alfe i Omege kluba. Ostali, potom, doduvavaju. Jedino se klupska kancelarija i portparol ne oglašavaju, a i meštre od veb sajta, vičniji talambasanju po FB i inim društvenim mrežama, ima preča posla...

Elem, novost je kako je sa Tomislavom Gabrićem (20, 204), Šibenčaninom poreklom iz Drniša, dosadašnjim članom Cibona i U-20 selekcije Hrvatske, dogovorena dvogodišnja saradnja. Ostale su formalnosti sa potpisivanjem ugovora, što, tvrde, nije upitno. Gabrić je ponajbolju utakmicu u prošloj sezoni odigrao za Cibonu u Valjevu na kojoj je Metalac tesno pobedio uz podsećanje da je u Zagrebu, gde su igrana dva proužetka, valjevski ABA ligaš bar dva puta imao pobedu na tacni a ipak je poražen!

Sve u tom duhu, pojedine današnje beogradske novine, ako se svakodnevni kalambur od pevačica i ostalih umetnica novinom može nazvati, zveknuo je najavu na prvoj strani kako će Hrvat da igra sa četnikom Miličićem! Darko je deklarisani pristalica Ravnogorskog pokreta, a na grudima ima istetovirane likove Nikole Kalabića i vojvode Momčila Đujića, koje, kad se zaigra, poji pivom! Nebitno je, pritom, što je nekadašnji NBA igrač i ex reprezentativac košarku batalio pre tri godine i zamenio je kiks boksom, uz povremene odlaske u zavičaj, u okolinu Šipova, gde na narodnom višeboju baca kamena s ramena.

Usput, Darko Miličić je i danas tim „novinama“ ponovio „videćemo“, na pitanje da li će zaigrati u Metalcu, što je, po već opisanom sistemu funkcionisanja Metalčeve komunikacije sa javnošću, u finišu prošle sezone bilo najavljeno kao gotova stvar nekako baš uoči važne utakmice sa FMP-om u Superligi Srbije, koja se morala dobiti e da bi se overila viza za ABA ligu.

 Na sličan način saznali smo da je na probi bio Aleksandar Lazić (19, 201) iz Milića u BiH, koji je u prošloj sezoni igrao za manje poznatu slovenačku ekipu. Bitnije od toga je da je sa Nikolom Maleševićem produžena saradnja.

Priznanja Đokiću

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić počastvovan je i time što je otvorio Tešnjarske večeri, a na sajtu Srpske pravolavne crkve objavljeno je kako ga je primio vladika valjevski Milutin (Knežević) i uručio mu arhipastirsku gramatu povodom osvajanja zlatne medalje na EP u Italiji U-20 selekcije Srbiji, čiji je Đokić bio selektor. Vlada se i u toj situaciji dobro snašao i episkopu zahvalio prigodnim rečima.

Septembarski turnir u Valjevu

Sve sledeći napise na stranicama apsolutnog lidera sportske štampe, saznajemo kako će u Valjevu, ako smo zapamtili 5/6. septembra, biti održan košarkaški turnir. Učesnici su Budućnost iz Podgorice, Igokea iz Banja Luke, Zadar i Metalac. Bila je planirana Crvena zvezda ali su se čelnici tog kluba ljubazno zahvalili na pozivu. Valjda im se valjevski turnir ne uklapa u program priprema, a već se potvrdili učešće na turnirima u Zadru i Kraljevu.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 55 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara