Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2015, 22:09

Slab učinak klubova Kolubarskog okruga

č: | fb:

U 3. kolu srpskoligaškog „zapada“, sa ranim početkom utakmica već od 16.30 sati, Valjevci su srećno došli do bodova protiv Zvižda iz Kučeva, dok je derbi na Ubu završen pobedom šabačke Mačve.

Zvižd je poveo na „Krušikovom“ stadionu u 20. minutu, golom Ignjatovića, posle polukontre i centaršuta Cvetanovića, a strelac „plavih“ na vreme se „ušpricao“ ispred svog čuvara, zaplivao kroz vazduh i glavom matirao Ivanovića.

U 33. minutu Rašević je bio fauliran s leđa, ali je promašio jedanaesterac. Staro pravilo kaže da igrač nad kojim je načinjen prekršaj ne treba da izvodi najstrožu kaznu – plasiranu loptu poluvisoko u levu stranu, Nikolić je lako odbranio!

Minut docnije, posle kornera sa leve strane, kiks Nikolića, a Gentić se dobro snalazi u gužvi i šalje loptu u gol za 1:1. U nadoknadi vremena, opet posle kornera, sada sa desne strane, Čočović pronalazi A. Ilića na suprotnom delu terena, dobra lopta ka Gentiću, koji je glavom prosleđuje do Popovića, a ovaj glavom šalje u mrežu. Gosti reklamiraju ofsajd Gentića, moguće je da su bili u pravu...

U drugih 45 minuta vrućina je učinila svoje, Budućnost-Krušik se i dalje mučila da nadigra „presing na loptu“ gostiju, a od retkih prilika vredi pomenuti Čočovićevu u samom finišu, kada je lopta otišla pored leve stative u golaut. A onda, u sudijskij nadoknadi, kiks Ivanovića, koji je „podleteo pod autobus“, ali na sreću Valjevaca lopta upućena glavom ka praznoj mreži pogađa prečku!

Budućnost-Krušik: Ivanović – Kosić, Gentić, Stevanović, Kojić (Đermanović) – Čočović, A. Ilić, Prokić (Đorđević), Rašević – Popović (U. Tomić), Milovanović.

U derbiju kola na Ubu, Mačva je golom Dragojevića postignutim u finišu „tvrde“ utakmice odnela sva tri boda. Na obe strane bila je po neka poluprilika tako da ni remi, koje Jedinstvo nije uspelo da sačuva, ne bi bio nezaslužen ishod.

Sutra (16.30), Železničar u Lajkovcu dočekuje Šumadiju iz Kragujevca. U 4. kolu, Budućnost-Krušik gostuje Slogi u Kraljevu, a pravo igranja stiče Strahinja Sofronić, koji se iz Lajkovca vratio u Valjevo )Jovan Milošević je otišao u Radnički sa Petog puka). Jedinstvo igra sa imenjakom u Krčagovu, kod Užica, a Železničar putuje u Kučevo.

Bod Ribnici, poraz Zadrugara

U 3. kolu Zonske lige Drina, Ribnica je igrala 2:2 sa Slogom iz Bajine Bašte. Mioničani su poveli sa 2:0 golovima Miljkovića i Simovića ali su Bajinobaštani, koji pretenduju na sam vrh, uspeli da izjednače i zasluženo odnosu bod. Zadrugar je poražen od novajlije, Budućnosti u Arilju, rezuiltatom 1:2.

Sutra (16.30), komšijski derbi igra se u Brezovici, gde gostuje valjevski Radnički. OFK Osečina je gost Zlatibora u Čajetini, a ljiški Spartak ekipe Sloge u Sjenici. U 4, kolu, komšijski derbi je Zadrugar-Brezovica u Lakovcu. Radnički dočekuje Provo, Ribnica tim Polimlja, Spartak ekipu Zlatibora, a OFK Osečina igra sa Radničkim iz Klubaca, kod Loznice.

 

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 6 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara