Povlen reli, brzinac na poligonu (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Povlen reli, brzinac na poligonu (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2015, 09:54

Na Divčibarama, bez takmičenja i brzinskih ispita

č: | fb:

Od danas do nedelje biće održan 23. tradicionalni „Povlen reli“, najstariji srpski reli terenskih vozila po valjevskim planinama, koji ove godine nema takmičarski karakter. Za razliku od prethodnih godina, neće  biti ni brzinskih ispita na poligonu Peti puk u Valjevu, nego će to biti isključivo avanturističo-turistička vožnja. Organizatori su najavili da će sva dešavanja ovogodišnjeg relija biti vezana za Divčibare i okolne planine. Pa će tako izostati tradicionalno okupljanje relista u Valjevu, kako je bilo prethodnih godina, nego će se 30 posada okupiti na Divčibarama, ispred hotela „Pepa“. Prvog dana relija planirana je noćna vožnja stazom u dužini od 35 kilometara.

Izvršni direktor “Povlen relija” Aleksandar Radovanović objašnjava da je na osnovu sugestija učesnika odlučeno da se vrate avanturističko-turističkom konceptu. “Ovogodišnji ‘Povlen reli’ voziće se u tri staze - crvena, plava i zelena, koje su kategorisane po težini, tako da je crvena najteže, zelena je lakša, dok je plava staza turistička”, najavljuje Radovanović.

Za subotu su planirane dve etape, prva, koja će se voziti prepodne dugačka je 50 kilometara, dok će se popodne voziti druga etapa od 45 kilometara. Za nedelju je najavljena karavanska vožnja na trasi dugoj 25 kilometara, od Divčibara do Krčmara i nazad.  

Zanimljiva je, malo i poražavajuća, napomena koju su istakli organizatori 23. “Povlen relija”. “Benzinska pumpa na Divčibarama i u Ražani ne rade! Najbliža benzinska pumpa nalazi se u Kosjeriću. Molimo učesnike da blagovremeno obezbede sebi gorivo”, sugereisano je vozačima,  učesnicima "Povlen relija".

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 23 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".