Budućnost Krušik - Polet Ljubić (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Polet Ljubić (foto: Đorđe Đoković)
12.09.2015, 17:30

Nastavljena „rasprodaja“ bodova

č: | fb:

Klubovi Kolubarskog okruga danas su igrali dve srpskoligaške i jednu utakmicu „zonaša“ i nastavili „rasprodaju“ bodova pred svojim navijačima. Potvrdilo se, bez obzira na to koliko to nekome zvučalo paradoksalno, da lakše igraju u gostima nego kod kuće.

Budućnost-Krušik je u „igri bez igre“ uknjižio samo bod protiv Poleta – 2:2 (0:1). Opet su gosti, ovoga puta iz Ljubića, kod Čačka, prvi poveli autogolom štopera Stevanovića, posle nesporazuma sa golmanom Ivanovićem. Čuvar mreže Valjevaca krenuo je na loptu, Stevanović je izgleda očekivao da je na liniji, pa je pokušao da mu je vrati udarcem glavom. Na nesreću obojice, bio je fini lob u sopstvenu mrežu!

Slavlje fudbalera Poleta nakon postignutog pogotka

Slavlje fudbalera Poleta nakon postignutog pogotka (Foto: Đorđe Đoković)

Pritom treba naglasiti da je iskusni Gentić pauzira zbog dva žuta kartona, a tandem U. Tomić – Stevanović nije delovao sigurno. Možda bi se Kosić bolje snašao u ulozi štopera, posebno u poređenju sa onim što je pokazao kao napadač.Ni Ivanović nije više siguran kao ranije, pa je za stručni štab sada dilema treba liga istrpeti ako je talentovan, kao što tvrdi njegov trener Zoran Pantelić, ili na gol vratiti iskusnog Vojisavljevića.

Preokret je usledio početkom drugog poluvremena, posle izmena – Popović umesto Prokića, a I. Tomić umesto Kosića. Docnije je Milinković, posle pauze od preko mesec dana zbog potresa mozga zarađenog na pripremnoj utakmici sa valjevskim Radničkim, ušao u igru umesto Sofronića, što nije dalo očekivane efekte.

Budućnost Krušik - Polet Ljubić

Budućnost Krušik - Polet Ljubić (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost Krušik - Polet Ljubić

Budućnost Krušik - Polet Ljubić (Foto: Đorđe Đoković)

Gol za 1:1 postigao je Sević, dok je preokret od 2:1 doneo Đermanović, u situacijama kada se ni odbrana Poleta, sa golmanom Čabarkapom na čelu, nije proslavila. Usledio je, međutim, novi hladan tuš za domaće navijače, kada je, udarcem glavom, gol za 2:2 postavio Veljović. Odbrana Valjevaca stajala je „na petama“, niko nije krenuo na nabačenu loptu, a domaćim fudbalerima ispred Ivanovića problem je i to da „prebroje“ protivničke igrače i dogovore se ko koga treba markira!

Sve se još dobro završilo s obzirom na to da je Drakulić u sudijskoj nadoknadi vremena promašio izglednu priliku za pobedonosni gol. Valjevci su imali zamerke na arbitražu Kurlagića iz Užica, smatrajući da im u drugih 45 minuta nije bilo dozvoljeno da igraju,  zbog čega je Nikolićev asistent Prokić sa klupe morao u gledalište.

Nije se glavni sudija proslavio, a veći problem je to što Budućnost-Krušik ne igra tečno na sredini, ne stvara šanse, ne pritiska loptu i poslednju liniju protivničke odbrane. Povratnik u tim, kapiten Rašević, koji je u Kraljevu pauzirao zbog parnih kartona, pružio je bledu partiju, a od njegove kreacije na sredini terena mnogo toga zavisi.

Momci iz Ljubića su, što bi rekao valjevski trener Dejan Nikolić, fudbalski pismeni jer su uglavnom prošli školu čačanskog Borca, a danas se baš naigrao Vasilić, koji je svojevremeno nosio i dres Budućnosti, ali i Tripković i Kovačević. U 6. kolu, naredne subote, voljom žreba, u Valjevo stužu Lajkovčani. Ukoliko Želja povede, kao što je to za nogom pošlo igračima iz Kučeva i Ljubića, teško će biti preokrenuti rezultat!

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, U. Tomić, Stevanović, Đermanović – Čočović, Sević, Prokić (Popović), Rašević – Kosić (I. Tomić), Sofronić (Milinković).

Budućnost Krušik - Polet Ljubić

Budućnost Krušik - Polet Ljubić (Foto: Đorđe Đoković)

Ubljani su protiv Sloge iz Požege ostali praznih šaka. Poraženi su rezultatom 0:2 (0:1), a gol su primili već u 8. minutu – strelac je bio Plazinić, koji, kako vele Požežani, golove postiže „samo na Ubu“! Konačan rezultat postavio je Vukajlović u 92. munutu u eri napada Jedinstva i polušansi, koje su više bile plod stihijskih napada i paničnog nastojanja Sloge da sačuva sva trti boda. Posle svega, ceh će, izgleda, platiti trener Srđan Jovanović Čobanja, koji je ostavku nudio i posle poraza od šabačke Mačve na Ubu, ali mu je mandat tada produžen „do daljnjeg“.

Železničar sutra (16.00) u Lajkovcu dočekuje Slogu iz Kraljeva. U 6. kolu, iduće subote, Budućnost-Krušik dočekuje Železničar, dok Jedinstvo igra sa Karađorđem u Topoli.

Poraz Osečanaca

Od „zonaša“ Valjevskog kraja danas je igrala samo OFK Osečina, koja je poražena od Budućnosti u Arilju sa 0:2. Sutra (16.00), mionička Ribnica gostuje u Sjenici, ljiški Spartak u Klupcima kod Loznice, lajkovački Zadrugar u Provu kod Vladimiraca, a valjevski Radnički u Krupnju. Brezovica je domaćin Jedistvu iz Vladimiraca.

U 6. kolu, idućeg vikenda, komšijski debi je meč OFK Osečina-Brezovica. Ribnica dočekuje Zlatibor iz Čajetine, Spartak tim Budućnosti, Zadrugar jew domaćin Rađevcu, dok Radnički putuje Slogi u Bajinu Baštu.

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara