Slaviša Milanović (foto: www.sszs)
Slaviša Milanović (foto: www.sszs)
12.09.2015, 19:57

„Sveci“ ponovo prvoligaši

č: | fb:

VŠK „Sveti Nikolaj“ i teoretski je obezbedio povratak u Prvu ligu Srbije posle večerašnjih 3:3 sa Slogom iz Petrovca na Mlavi u pretposlednjem, 10. kolu Prve lige centralne Srbije u šahu, koja se igra u kragujevačkom hotelu „Šumarice“. 

Doduše, od očekivanog derbija dve vodeće ekipe na tabeli nije bilo ni „D“ jer se meč brzo završio „vezanim“ (neki vole da kažu dogovorenim) remijima na svih šest tabli. Jedino vredno pomena u toj situaciji je izostanak ukrajinskog velemajstora Jurija Kuzubova, posle sinoćnjeg poraza od Vladimira Petkova (Progres, Pirot) iz Bugarske. Kuzubov se odmarao, ostali igrači pomerili su se za jednu tablu, a na šestoj je zaigrao mk Neša Popović.

„Vezanim“ remijima za 3:3 završio se i meč između Ubljana, koji su igrali u standardnom sastavu predvođeni im S. Milanovićem, i Progresa (Pirot).

VŠK 2005 je sa 4,5:1,5 pobedio Glubočicu iz Lsekovca. Meč je rezultatski, bar u tom trenutku, pri rezultatu 3:1 prelomi fm „Loca“ Živković remijem sa Stojiljkovićem, a potom je mk Panić pobedio Miloševića. Živković je solidnu formu tokom ovog prvenstva možda brusio i na finalu Seoskihj olimpijskih igara, gde je nastupao za pobednički sastav Valjevske Kamenice! Taj deo priprema nedostajao je im Draganu Iliću, koji je turnir odigraao slabije od očekivanog.

Uoči poslednjeg kola VŠK „Sveti Nikolaj“ vodi na tabeli sa 28 meč bodova i 45,5 poena, ispred Sloge 23 (37,5), OŠK Paraćin 22 (34), VŠK 2005 sa 21 (33,5), Jasenice 14 (30,5), Uba 12 (30), itd.

Sutra (9.00) se u poslednjem, 11. kolu Ubljani sastaju sa Slogom, VŠK 2005 igra protiv Jasenice, dok VŠK „Sveti Nikolaj“ očekuje meč sa Svitanjima iz Niša.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 58 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 59 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara