Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
Bora Džaković sa Vladimirom Mutićem (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2014, 12:06

Bora Džaković u Metalcu

č: | fb:

Među promenama u KK Metalac je i angažovanje iskusnog trenera Bore Džakovića, Mostarca iz Beograda, za koordinatora rada Škole košarke kako bi i taj segment bio unapređen posle višegodišnje improvizacije ozbiljnog rada. Uz Džakovića sa najmalđima rade i Ikica Ilić, Gale Simeunović, Voja Kecojević, Milinko Petrovioć, Vlada Mišković... Termini su bili obezbeđeni u Omni centru, po školama. Ekipa Kolubarskih.rs bila je na treningu u Hali sportova, koja je takođe otvorila vrata najmlađim košarkašima.

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca

Ekipa trenera mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Tridesetak dečaka na jednom košu otkriva prve tajne magične igre pod obručima, oni stariji, koji su već u toj priči, na drugom košu rade složenije elemente driblujući oko stolice, „zamišljenog protivnika“. Treneri su tu, pokazuju, koriguju, savetuju. Vri kao u košnici.

„Ljudima u Metalcu sam rekao da u ozbiljnom klubu sve počinje od sistematskog rada sa decom. Zbog toga sam i došao u Valjevo, želim da pomognem koliko je to moguće, treba strpljenja i prolivenog znoja. Dogovorili smo se da zajedno zasučemop rukave, dobrih trenera u ovom poslu nikad nije mnogo“, kaže Džaković za Kolubarske.rs.

Džaković nastoji da ustroji sistem, da sa kolegama bude drug i prijatelj, da sarađuju bez zavisti. Smatra da je organizovanje međunarodnog juniorskog turnira u Valjevu „prava stvar“ mada mu nije jasno zbog čega više ne nosi ime pokojnog Luke Stančića (1939-1990) koga neobično ceni, kao i ono što je dao valjevskoj, srpskoj i jugoslovenskoj košarci. Pojasnili smo mu pozadinu čitavog „slučaja“, slegao je ramenima ne želeći da komentariše valjevske zađevice.

„Znam samo jedno, politici nije mesto u sportu!“, otelo mu se, ipak.

Trening mlađih selekcija Metalca

Trening mlađih selekcija Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Na prvenstvenim utakmicama Metalca, na pauzi u poluvremenu, dve ekipe pionira, koje vodi Ikica Ilić, igraju revijalne utakmice. Vidljiv je napredak, ima klinaca koji obećavaju. Pionirske selekcije su, i o trošku roditelja, učestvovale na turnirima u Češkoj ili Španiji. Kadeti i juniori igrali su svoje lige u organizaciji KS Zapadne Srbije, imali su i rezultata, ali, kao po pravilu, nije bilo novca za učešće na kvalifikacionim turnirima za popunu Jedinstvene lige Srbije u ta dva uzrasta. Sada se pojavio i Student 014, zajednička ekipa nastupala je Juniorskom turniru u martu, možda će se, ako bude novca, takmičiti i Drugoj srpskoj ligi za seniore.

Bora Džaković (68) je počeo kao trener u beogradskom „22. decembru“, kada se taj klub uspešno takmičio u Srpskoj ligi (u SFRJ). Ušće je vodio Boža Maljković, IMT kao drugu ekipu Partizana Dragan Šakota, valjevski Student Ikica Ilić!

Potom je Slobodu iz Tuzle uveo u Prvu saveznu ligu, trenirao je i Crvenu zvezdu i Partizan, sa njima osvajao titule, radio u inostranstvu...

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 47 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 57 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara