Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2016, 18:31

Važna pobeda Ubljana

č: | fb:

Odlukom takmičarskih organa, zbog regularnosti takmičenja, posebno borbe za opstanak, danas su igrane sve utakmice pretposlednjeg, 29. kola Srpske lige Zapad i Zonske lige Drina. Juče su jedino igrali Sloga i Budućnost-Krušik u Požegi s obzirom na to da ta utakmica nije odlučivala o poretku na dnu srpšskoligaške tabele, a šabačka Mačva je novi prvoligaš.

Jedinstvo je danas pred svojim navijačima konačno zabeležilo važnu pobedu protiv Smederevaca – 3:1 (1:1). Dva gola za Ubljane postigao je Boban Stojanović, a jedan Purešević, dok je strelac za goste bio Tasić.

Lajkovčani nisu pomogli Ubljanima jer su na gostovanju u Krčagovu, kod Užica, poraženi od domaćeg Jedinstva, koje se takođe bori za opstanak, rezultatom 0:1 (0:0), a gol odluke postigao je Janković u 75. minutu igre.

Valjevci su u Požegi lako došli do bodova pobedom od 3:0 (1:0) golovima Raševića i Pavlovića 2. Požežani su imali prividnu inicijativu, izveli su 15 kornera, u 45. minutu Ćirović je pogodio stativu... Junak pobede bio je Stefan Ilić, jer je pripremio golove Raševiću i Pavloviću, koji je u finišu kaznio neuspelu ofsajd zamku domaćina i po drugi put savladao Rumenića.

Budućnost-Kršik: Vojisavljević – Pavlović, Stevanović, Đuketić, Sević (Andrić) – Milinković, Čočović, Rašević, Prokić (Đorđević), Ilić (Milošević) – Popović.

Iz Srpske lige Zapad ispada pet ekipa, a u poslednjem kolu Valjevci dočekuju Karađorđa iz Topole, Lajkovčani su domaćin Slogi iz Požege, dok Jedinstvo gostuje FAP-u u Priboju, koji se takođe bori za opstanak.

 

Pobede Ribnice i OFK Osečine

 

U pretposlednjem kolu Zonske lige Drina najvažnije pobede od klubova Kolubarskog okruga izborili su Ribnica i OFK Osečina. Mioničani su sa 3:2 slavili u Vladimircima, dok su Osečanci kao domaćini bili bolji od Zlatara iz Nove Varoši -2:1.

Radnički je na Petom puku dobio Sjeničane sa 2:1, a istim rezultatom Zadrugar je pobedio Polimlje iz Prijepolja. Spartak je u Ljigu igrao 0:0 sa Slogom (BB). Gosti su zbog kvara na autobusu kasnili pola sata, a ta utakmica nije odlučivala o poretku na dnu tabele. U derbiju začelja, Brezovica – Budućnost (Arilje) 1:1.

U poslednjem kolu, derbi je Ribnica-Osečina. Radnički gostuje novom srpskoligašu Zlatiboru u Čajetini, Spartak igra u Novoj Varoši, Zadrugar u Sjenici, a Brezovica u Bajinoj Bašti.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 19 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 47 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...