Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2016, 18:49

Ubljani ispali iz Srpske lige

č: | fb:

Utakmicama 30. kola danas je završeno fudbalsko prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina. Ubljani su posle poraza od 1:2 u Priboju ispalli u niži rang, a FAP je pobedio posle jedanaesterca sviranog u 95. minutu!

FK Budućnost-Krušik je sa 3:1 pobedio Karađorđa iz Topole i osvojio drugo mesto, dok su Lajkovčani nakon poraza 0:1 od Sloge iz Požege u Lajkovcu zadržali mesto pri vrhu tabele. Golove za Valjevce, koju su poluvreme gubili 0:1 postigli su Popović, koji je realizovao odbitak posle Raševićevog promašenog jedanaesterca, a u finišu su se u strelce upisali još Gentić i Ilić. Debitovao je „bonus“ Ćirović.

 

Lajkovčani su ovoga puta igrali bez amaterskih reprezentativaca, golmana Nikolića i napadača Sofronića. Oni su, na Adi Ciganliji, bili u selekciji Zonske lige Drina, koja je bila najbolja posle pobeda nad Beogradskom zonom i Zonom Istok, a igrali su i Rašević, Čočović, Stevanović, dok su propisi (nekadašnji ugovori u prvoligaškm ekipama) sprečili nastup takođe pozvanih Gentića i Ilića. Ta selekcija će, u septembru, igrati na jakom međunarodnom turniru u Rumuniji.

 

Današnji finiš, zbog činjenice da Srpsku ligu Zapad napušta pet ekipa, bio je diskutabilan kao i dva puta prekidana utakmica u Ljubiću, Polet – Smederevo! Iz Prve lige vratili su Sloboda (Užice), Radnički KG i Loznica, pa će Srpska liga Zapad u novoj sezoni biti još jača.

 

Spasli se Ribnica i OFK Osečina

 

U Zonskoj ligi Drina, u niži rang moraju tri ekipe, pa su se danas sapasli Ribnica i OFK Osečina posle pobede Mioničana u komšijskom derbiju sa 5:1. Brezovica je kao poslednja odavno ispala, dok su spas ranije obezbedili Ljižani i Lajkovčani iako su danas sa po 0:2 poraženi na gostovanjima u Novoj Varoši, odnosno Sjenici.

 

Radnički sa Petog puka poražen je 1:3 u Čajetini od novog srpskoligaša Zlatibora. Ali su narandžasto plavi čitavo prvenstvo proveli pri vbrhu tabele Zonske lige Srina.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.