Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2016, 18:51

Planirano osam prijateljskih utakmica

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik počeo je danas pripreme za novu sezonu pod vođstvom trenera Duška Obadovića i njegovih saradnika Zorana Milisavljevića i Zorana Pantelića. Na Krušikovom stadionu pojavilo se oko 25 igrača, a među njima i novajlije, vezni igrač Janković, povratnik iz Mačve, levi bek Radović iz FAP-a i mladi golman Bogosavljević iz Turbine (Vreoci). Na treningu je bio i Knežević, takođe Valjevac, koji je igrao za prvoligaške ekipe.

 

Tu su golmani sa Vojisavljevićem na čelu, pa štoperi Gentić i Stevanović, zadnji vezni Milinković i Čočović, kapiten Rašević, polušpicevi Stefan Ilić i Isidorović, napadač Popović, višestruko upotrebljivi Pavlović, Đorđević, Kosić, Đuketić, Prijović, te nekoliko mlađih igrača sa Prokićem na čelu.

Sević je otišao u Javor (Ivanjica), a Milošević u Šapine. Nagoveštena je saradnja sa valjevskim Radničkim, kao i sa okolnim klubovima, posebno Ribnicom iz koje bi mogao, bar na probu, doći Kovačević. Strahinja Sofronić je odlučio da ostane u lajkovačkom Železničaru.

Duško Obadović

Duško Obadović (Foto: Đorđe Đoković)

Obadović je ugovorio osam prijateljskih utakmica u ritmu sreda – subota, a prva je prekosutra sa Jedinstvom na Ubu, a potom gostovanje u Velikim Crljenima. Među ekipama sa kojima će se igrati do početka nove sezone su i Kolubara (Lazarevac), Šumadija (Aranđelovac), Sopot...

Sutra će se znati u kojoj ligi će Valjevci igrati. Naime, posle finansijskih problema Sloge iz Petrovca na Mlavi, koja je istupila iz Prve lige Srbije, konkurenti za to mesto su Sloboda (Užice) i Budućnost-Krušik.

 

Užičani su takođe u velikim finansijskim problemima ali bi „stare zaluge“ Era za srpski i jugoslovenski fudbal, uz bolju infrastrukturu, mogle da prevagnu uprkos činjenici da Sloboda ima dug od oko 60 miliona dinara. Moguće je i to da bi opstanak u Prvoj ligi Srbije bio Užičanima dodatni motiv da kod gradskih čelnika izbore rešavanje starih dugova.

Ova pomeranja mogla bi da spasu srpskoligaški status ubskog Jedinstva, koje su preuzeli njegovi bivši igrači Nemanja Matić i Raća Petrović, internacionalci i reprezentativci. Nejasno je ko će biti trener Lajkovčana posle povlačenja Lazarevića, dok je „mlađi brat“ Zadrugar, posle odlaska Pakića sa kormila angažovao Đukanovića, nkadašnjeg prvotimca i trenera Želje.

 

Valjevski Radnički vodiće Srđan Jovanović Čobanja, koji se čenčirao sa Rašom markovićem, novim trenerom Ribnice. U ljiškom Spartaku situacija je stabilna,dok OFK Osečina ima velikih kadrovskih i materijalih problema pred nou sezonu u Zonskoj ligi Drina.

 

Biće zanimljivo kako je podmladak Radničkog igrati u Omladinskoj ligi Srbije između ostalog i zbog toga što je nekoliko momaka, koji su izborili plasman u viši rang „izlazno godište“, pa ne mogu da igraju. Trener Lukić je na pripreme u Krupanj odveo oko 30 mladića, koji konkurišu za prvi tim. Uz saradnju sa valjevskim klubovima pozvano je i nekoliko momaka iz okoline, koji će imati priliku da se bore za mesto u ekipi, koja će igrati protiv Zvezde, Partizana, OFK Beograda...

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara