Trening fudbalera Budućnost - Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Trening fudbalera Budućnost - Krušik (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2016, 12:09

Pobeda Valjevaca na Ubu

č: | fb:

Prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu FK Budućnost-Krušik dobila je protiv Jedinstvo na Ubu sa 2:1 (0:0). Golove su postigli Radović iz slobodnog udarca i Rašević iz jedanaesterca za Valjevce, a Gavrilović, koji je skrivio penal nad St. Ilićem, za Ubljane. Gavrilović je krajem prvog poluvremena pogodio prečku gola mladog Bogosavljevića.

 

Oba trenera su igrala sa dve postave, a iskusnijih 11 na terenu je bilo u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta valjevsku ekipu predvodili su Jankovi, Čočović i Isidorović, Prijević, Đuketić, dok je u nastavku igrala potava, koja je uglavnom bila standardna u prošloj sezoni sa Vojisavljevićem, Gentićem, Stevanovićem, Kosićem, Raševićem... Radović je na levom beku uspešno zamenio Sevića.

 

Nova provera je u subotu uveče pod reflektorima u Velikim Crljenima, protiv Vage iz Stepojevca, a od srede slede i utakmice u Valjevu. Prva je sa lazarevačkom Kolubarom, koju vodi Dejan Nikolić.

 

U FSS još nije doneta odluka o tome ko će u Prvoj ligi Srbije zameniti Slogu iz Petrovca na Mlavi, koja je zbog finansijskih problema istupila iz takmičenja. Kandidati su, kako saznaju Kolubarske.rs, užička Sloboda i Budućnost-Krušik. Užičani imaju podršku lobija iz zapadne Srbije bez obzira na velike dugove i blokadu računa dužu od godinu dana.

 

Izvršni odbor FSS nije doneo odluku već je „vruć krompir“ prebacio u nadležnost Odbora za hitna pitanja, pa se procenjuje da su tu šanse Valjevaca veće. Ipak, nejasno je šta će na kraju biti.

U valjevskom klubu smatraju da imaju tim za viši rang, a o novcu i ostalim detaljima izjašnjavaće se klupska skupština kada odluka FSS bude poznata. Dotle, bez obzira na rang u kojem će se takmičiti, valjalo bi poraditi na unapređenju organizacije kluba. Jer, dobra ekipa jeste veoma bitna ali ne i dovoljna pogotovo za prvoligaški rang.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.