Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Trening fudbalera Budućnost - Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2016, 14:10

Danas „generalka“ u Mitrovici

č: | fb:

U pripremama za jesenji deo Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri danas imaju generalnu probu sa Radničkim u Sremskoj Mitrovici, članom Srpske lige Vojvodina. FK Budućnost-Krušik dobro je igrala u prethodnim kontrolnim utakmicama i pobedila Jedinstvo na Ubu sa 2:1, Vagu iz Stepojevca u Velikim Crljenima 4:1, lazarevačku Kolubaru u najboljoj partiji 2:0, Radnički iz Obrenovca 2:1, Zadrugar u Lajkovcu 1:0... Sa Šumadijom iz Aranđelovca bilo je 0:0 uz sijaset propuštenih prilika, dok je Sopot pobedio u Valjevu sa 2:1 u utakmici u kojoj su domaći, bez obzira na rezultat, bili bolji protivnik.

 

U listu strelaca upisalo se nekoliko prvotimaca, od Raševića i Ilića do novajlije Radovića i Ristića, što je dobro. Trener Duško Obadović na raspolaganju ima čak 30 prvotimaca, a sastav elipe diktiraju „bonus“ igrači (do 20 godina). Od njih u prvom planu su golman Bogosavljević, došao iz Turbine (Vreoci), vezni igrač Ristić, Palančanin stigao iz Smedereva, i napadač Filip Obadović iz Loznice.

 

Bekovi su Kosić i Radović, štoperi Gentić i Stevanović ut Prijevića i Mladenovića (došao) iz Lajkovca, za srednji red konkurišu Milinković, Janković, Rašević, Pavlović, pa Ilić i Isidorović, prvi špic je Popović... Đuketić je otišao u Lajkovac, dok je Čočović ponovo krenuo u potragu za prvoligaškim klubom u kojem bi stekao punu afirmaciju.

 

Voljom žreba, Valjevci na staru,13. avgusta, dočekuju Karađorđa iz Topole, pa idu Jedinstvu u Krčagovo. Potom je komšijski derbi sa Loznicom, a onda gostovanje Zlatiboru u Čajetini. Budućnost-Krušik je među favoritima za najviši plasman, a ko će još biti u najužoj konkurenciji teško je reći na startu. Lajkovačaki Želja je promenio rukovodstvo i trenera, Žujovića i Lazarevića zamenili su Šalupur i Grčić, pa okosnicu ekipe sada čine momci iz Lajkovca.

 

Na kraju beležimo da je mladi Zoran Baljak (21), valjevski fudbaler ponikao u Krušiku, tragično izgubio život 2. avgusta u saobraćajnoj nesreći na periferiji Mribora, gde je bio član druge ekipe najboljeg slovenačkog kluba. Prethodno, Baljak je uspešno igrao u Prvoj ligi za Dinamo iz Vranja. Porodica Baljak je iz okoline Gline u Hrvatskoj u ratnom pogromu ovde stigla i skućila se u Beloševcu. Zoran, nažalost, nije imao sreće da nastavi trnoviti put ka fudbalskim zvezdama...

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 47 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...