Budućnost Krušik - Karađorđe (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Karađorđe (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2016, 18:59

Minimalac Budućnost-Krušika

č: | fb:

Ovoga vikenda počela su fudbalska prvenstva u Srpskoj ligi Zapad, Omladinskoj ligi Srbije i Zoni Drina u kojima učestvuju klubovi Kolubarskog okruga.

FK Budućnost-Krušik je minimalcem protiv Karađorđa iz Topole osvojio tri startna boda u sezoni u kojoj ga mnogi smatraju jednim od favorita za prvo mesto.

Gol Raševića za 1:0

Gol Raševića za 1:0 (Foto: Đorđe Đoković)

Gol odluke postigao je kapiten Miloš Rašević u 53. minutu, posle kornera koji je izveo bek Radović, pridošlica iz FAP-a. Rašević je natrčao na odbijenu loptu i sigurnim šutem, kroz mnogo nogu, smestio je u gol. On je imao još prilika, kao i Ilić, ali su gosti imali sreće. Doduše, ekipa iz Topole je povremeno pretila, posebno u finišu utakmice, kada je golman Vojisavljević bio na visini zadatka.

 

„Bonusi“ su, kako se pretpostavljalo, bili Ristić i F. Obadović, a u startnoj postavio bio je i Soldatović, povratnik iz Donjeg Srema, koji je ispao iz Prve lige Srbie.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Soldatović, Janković, Rašević, Ristić (Isidorović), Ilić (Pavlović) – F. Obadović (Popović).

 

Železničar je u Lajkovcu odigrao 0:0 sa Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka sa Kosova u utakmici u kojoj su gosti čak bili konkretniji. U lajkovačkom klubu došlo je do promena rukovodstva i trenera, čelnik je Branko Šalipur, a trener Dragan Grčić, samim tim i do promena koncepta sa povratkom domaćih i smanjenjem broja igrača sa strane.

Budućnost Krušik - Karađorđe

Budućnost Krušik - Karađorđe (Foto: Đorđe Đoković)

 

U 2. kolu, Valjevci su gosti Jedinstva u Krčagovu, kod Užica, dok Lajkovčani igraju sa FAP-om u Priboju.

 

Na startu Omladinske lige Srbije, u subotnjem „matineu“, Radnički je poražen 0:1 (0:0) od Rada na Banjici, a jedini gol pao je posle 80. minuta igre. Već u sredu, na Petom puku, Radnički igra sa šabačkom Mačvom.

 

Gosti uspešniji u Zoni

 

U Zonskoj ligi Drina gosti su na startu bili uspešniji – Radnički je slavio 3:2 u Osečini, koju vodi Vladica Petrović, a u ekipi je i povratnik Nedeljković. Ribnica je sa 2:1 pobedila na gostovanju Radničkom u Klubcima kod Loznice. Mioničane kao trener vodi Raša Marković, koji se „čenčirao“ sa Srđanom Jovanovićem, povratnikom u Radnički. Ubljani, koje mnogi vide kao favorita za osvajanje prvog mesta, predvođenim trenerom Anđićem, igrali su 1:1 na gostovanju Polimlju u Prijepolju.

 

Spartak je sa 2:1 pobedio novajliju iz Divaca, drugim golom Lukića u nadoknadi vremena, dok je Trifunović pogotkom posle 80. minuta igre podgrejao nadu ekipe trenera Lučića da je moguće osvojiti bod na Ćućinu. Konačno, Zadrugar je poražen 0:2 na gostovanju u Provu. Umesto Pakića, Lajkovčane sada vodi Đukanović

 

U 2. kolu, derbiji su utakmice Jedinstvo-Osečina i Zadrugar-Divci, dok Radnički dočekuje Slogu iz Sjenice. Spartak gostuje u Bajinoj Bašti, a Ribnica igra sa Polimljem.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 27 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...